Småböcker Veckodagarna mån-sön (7 böcker)
Prova

Småböcker Veckodagarna mån-sön (7 böcker)

Bok
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här

I de här småböckerna möter läsarna ett barn vars mamma är bortrest och pappan har fått influensa. Skolan och fritids är stängt eftersom det är sommarlov. Pappan ordnar så att grannarna ställer upp en dag var för att veckoplaneringen ska gå ihop. Barnet spenderar dagarna i olika miljöer med olika personer och träffar bland annat en förskolelärare, en busschaufför och en pensionär. Följ med på en spännande vecka!

Författaren Kristina Murray Brodin skriver böcker om ett barn i dagens mångkulturella liv. I böckerna betonas mångfalden genom att barnet möter olika individer där kön, ålder, etnicitet och  egenskaper skiljer dem åt. Eleverna får en insyn i en vardag där alla är unika på sitt sätt. Böckerna har ett målinriktat innehåll där likabehandling betonas. Alla människor har ett lika värde och alla har samma rättigheter.

Böckerna är skrivna utifrån läsnivå 3 med 6-18 rader per uppslag och med varierande längd på meningarna.

Böckerna passar dig som:

 • Vill att läsaren ska beröras av innehållet där likabehandling betonas
 • Vill belysa mångfalden i samhället - människors lika värde
 • Vill att eleven läser böcker med glädje och humor

Författaren Kristina Murray Brodin är utbildad lågstadielärare och har under många år arbetat med nyanlända elever. Hon har lång erfarenhet av att skriva läromedel i svenska som andraspråk och hon har skrivit en mängd lättlästa böcker för nybörjarläsaren. Numera skriver Kristina barnböcker och arbetar i förskolan. I alla hennes böcker speglas den mångfald Sverige har idag.

 • Artikelnr: 40687623
 • Sidor: 20
 • Upplaga: 1.1
 • Utgivningsår: 2014
 • Recensioner

  Del av recension från BTJ
  Häftepos: 15104435
  Lektör: Margareta Brengdahl

   

  När fritids är stängt mitt i sommaren gäller det att ordna barnvakt om pappa blir sjuk och mamma är bortrest. Tack vare att snälla grannar ställer upp får huvudpersonen pröva på sju olika miljöer under en vecka. Pojken som de sju häftena handlar om berättar i jagform om hur han upplever en hel dag på sex olika arbetsplatser och en dag hemma hos en pensionär. Trovärdigt beskriver författaren Kristina Murray Brodin hur miljöerna känns för killen som är, gissningsvis, mellan 7 och 9 år. Språket är adekvat för huvudpersonen med vardagligt ordval och korta meningar. Varje uppslag har en textsida med tydligt textsnitt och mycket luft och en helsida med en glad färgillustration. Teckningarna som är gjorda av Linda Mill är detaljrika och visar huvudpersonen i typiska miljöer för respektive arbetsplats. De bidrar säkert starkt till att barn, från sju år och uppåt, gärna vill följa huvudpersonen i alla de sju häftena som beskriver varsin veckodag.