Mango noveller 2

  • Artikelnr: 40641878
  • 64 sidor
  • Upplaga: 1
  • Utgivningsår: 2004

Ej i lager

101 kr
exkl moms

st

Mango noveller 2

Om produkten
Extramaterial
Kommentera

Mango är en läromedelsserie för årskurs 7-9, men fungerar också att använda i årskurs 6. Serien kan användas som ett komplement för de elever som behöver extra träning framför allt när det gäller läsförståelse och skrivande för att klara kunskapskravet för E. I serien ingår Mango Noveller, Mango Språk, Mango Grammatik samt Mango Film.

 

Mango Noveller 1-5 är en serie där varje bok innehåller fem lättlästa noveller med aktuell och spännande handling. Novellerna i Mango Noveller 2 handlar om en kille som kallas Mobilkungen, två ungdomar som blir besvikna på sina föräldrar och om kärlek på film och i verkligheten. Novellerna är ungefär på samma svårighetsnivå som i Mango Noveller 1.

Läsförståelseuppgifterna som finns till varje novell, tränar inte bara läsförståelse på ytan utan eleverna måste "läsa mellan raderna" och reflektera för att kunna svara på frågorna. I uppgifterna tränas också ord och uttryck.

 

Längst bak i boken finns en sida med uppgifter som eleverna kan arbeta med efter att ha läst alla novellerna. De får välja och motivera sin åsikt och även jämföra karaktärer ur de olika novellerna med varandra.

 

Facit finns för utskrift på gleerups.se