Källa: internet

George Strachal, Torsten Thurén
Bok

Produkten har utgått. Använd gärna menyn eller sökfunktionen för att hitta det du söker.

Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Produkt

Idag är internet den främsta informationskällan för många. Mängden information har ökat enormt inom nästan varje enskilt kunskapsområde och den fortsätter att växa mycket snabbt. Men internet är som ett bibliotek utan katalog, där seriöst och oseriöst, värdefull information och skräp blandas om vartannat. Därför behöver alla internetanvändare stor källkritisk medvetenhet.

Hur avgör man vad som är en trovärdig och tillförlitlig elektronisk källa? Utifrån konkreta exempel och med utgångspunkt från klassiska källkritiska frågeställningar diskuteras i den här boken de problem som informationssökning på internet för med sig. Med hjälp av ett antal fallstudier som behandlar politik, historia, samhällsvetenskap och hälsofrågor visar författarna hur man kan förhålla sig källkritiskt till de många faktapåståenden, förklaringar och åsikter som man möter på internet.

Boken vänder sig till alla internetanvändare, men särskilt till dem som använder internet i sitt yrke, som lärare, journalister med flera.

Torsten Thurén var tidigare docent i journalistik vid JMK, Stockholms universitet.

George Strachal är universitetslektor vid JMK, Stockholms universitet.

  • Artikelnr: 40673947
  • Sidor: 148
  • Upplaga: 1.4
  • Utgivningsår: 2011