LEX Rätten och samhället, fakta- och övningsbok

Eva Lundberg, Mikael Pauli, Erik Öman
Bok

Produkten har utgått. Använd gärna menyn eller sökfunktionen för att hitta det du söker.

Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Produkt

LEX är en läromedelsserie i juridik som täcker gymnasieskolans samtliga tre kurser i ämnet. Läromedlen kan läsas av alla som är intresserade av juridik och fungerar även som introduktionslitteratur vid högskolestudier. Serien består av tryckta elevböcker och digitala läromedel.

LEX Rätten och samhället, fakta- och övningsbok innehåller fyra teman:
Konstitutionell rätt
Internationell rätt med EU-rätt
Straffrätt
Processrätt

Läromedlet är utvecklat för gymnasiekursen Rätten och samhället. Här förenas teori med praktik, denna faktabok innehåller såväl övningsuppgifter som djupare diskussionsfrågor. Läromedlet tar upp grunden för det svenska domstolsväsendets uppbyggnad samtidigt som det ger en praktisk vägledning för processen i brottmål respektive tvistemål. Vidare behandlar den straffrättens grundläggande frågor om bland annat vad som utgör ett brott och vilka de rättsliga konsekvenserna kan bli för den som begår ett brott. Läromedlet belyser också Europarätt och tar upp det internationella skyddet för mänskliga rättigheter.

LEX Rätten och samhället, fakta- och övningsbok  i korthet:
• utvecklad för gymnasiekursen Rätten och samhället
• ger teoretisk kunskap och praktisk träning
• tar upp grunden för det svenska domstolsväsendets uppbyggnad samtidigt som det ger en praktisk vägledning för processen i brottmål respektive tvistemål

  • Artikelnr: 40682871
  • Sidor: 320
  • Upplaga: 1.7
  • Utgivningsår: 2013
Om serien
LEX – juridik för gymnasium och vuxenutbildning

LEX Juridik

LEX är en läromedelsserie i juridik för gymnasium och vuxenutbildning. I serien finns läromedel för kurserna Privatjuridik, Affärsjuridik samt Rätten och samhället. Här förenas träning med praktik. Serien består av tryckta och digitala läromedel.

LEX för Privatjuridik, Affärsjuridik och Rätten och samhället 

  • Tillhandahåller teoretisk kunskap och praktisk träning enligt juridisk metod.
  • Ger insikt i rättsordningens roll i ett demokratiskt samhälle.
  •  Tränar elevernas förmåga att diskutera rättspolitiska och etiska frågor.
  • Gediget lärarmaterial med bildspel, lösningar, utvärderingar, rättsfall och mycket mer.

För dig som vill arbeta med tryckta läromedel!

I LEX-serien finns ett tryckt läromedel per kurs för Privatjuridik, Rätten och samhället samt Affärsjuridik. Här förenas träning med praktik på ett ypperligt sätt. Engagerande texter varvas med övningsuppgifter och djupare diskussionsfrågor. Eleverna tränas i att identifiera problem, söka och tolka relevant rättsregel och att tillämpa denna. Lärarmaterial till de tryckta böckerna hittar du i lärarversionerna av de digitala läromedlen. Här finns bildspel, lösningar, utvärderingar, rättsfall och mycket mer.

För dig som vill arbeta med digitala läromedel!

LEX digitala läromedel är heltäckande läromedel för respektive kurs. Här finns en rad smarta funktioner och extramaterial till både dig och dina elever. Engagerande texter varvas med självrättande övningar, rättsfall och exempel. Lärarversionen innehåller dessutom bildspel, lösningar, utvärderingar, rättsfall och mycket mer.

Recensioner

Del av recension från BTJ

Häftepos: 14103178

Lektör: Kent Lindkvist

 

Efter gymnasiereformen 2011 utvidgades juridikämnet. Det präglar denna lärobok som ger en omfattande, pedagogisk och välskriven introduktion till brott och straff, processrätt i brottmål och tvistemål, de svenska
grundlagarna och den internationella rätten, särskilt EU-rätten. Boken ingår i serien LEX, där den tillsammans med Privatjuridik (ny upplaga 2011) och Affärsjuridik (2012) täcker de tre 100-poängskurser som juridikämnet på
gymnasiet omfattar. Den kan även läsas av en intresserad allmänhet och kan användas som referensverk. Vart och ett av de sjutton avsnitten avslutas med sammanfattning och instuderingsfrågor i form av rätt- och felpåståenden. Här finns även en förkortningslista och ett sakregister. De tre författarna är respektive hovrättsassessor, gymnasielektor och civilekonom, vilket borgar för en allsidig framställning.