Mondo Matematik F Lärarhandl

Bok
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Produkt

Mondo Matematik F genomsyras av fem bärande tankar: kommunikation och samarbete, utvecklandet av begrepp, praktiska aktiviteter och mattepärlor, matematiska modeller samt forskning och beprövad erfarenhet.

I Mondo Matematik F Lärarhandledning får du som lärare ett tydligt stöd för ditt arbete med matematiken i förskoleklassen. I lärarhandledningen finns en didaktisk karta där de olika delarna i den grundläggande taluppfattningen lyfts fram.

I lärarhandledningen hittar du också underlag för ditt arbete med den inledande samtalsbilden som finns i varje kapitel. Till bilden finns en berättelse att läsa högt, det finns också frågor att använda som ett individuellt förtest samt ett samtalsunderlag för en gemensam diskussion som lyfter aktuella matematiska begrepp.

Lärarhandledningen innehåller metodiska tips till varje uppslag i grundboken samt aktiviteter kopplade till målen, så kallade Mattepärlor, kopieringsunderlag som till exempel sifferträning.

Mondo Matematik F Lärarhandledning passar dig som:

  • vill få ett rikt utbud av aktiviteter, tips på utomhusmatematik och genomgångar som lyfter matematikundervisningen
  • vill arbeta med ett material som hittar varje barns nivå och lyfter matematikkunskaperna
  • låta eleverna upptäcka och befästa mönster, begrepp och modeller

Mondo Matematik är ett basläromedel i matematik för grundskolan.

Författarna till Mondo Matematik F är Åsa Brorsson och Karolina Nygren. Åsa Brorsson är lärare med mångårig erfarenhet av undervisning i matematik. Karolina Nygren arbetar i förskoleklass och arbetar även som förskoleklassutvecklare. Båda arbetar på Hagenskolan i Göteborg.

  • Artikelnr: 40689788
  • Sidor: 166
  • Upplaga: 1.2
  • Utgivningsår: 2016