Lärkraft 2024

Gleerups deltar som utställare och medverkar med en programpunkt under Lärkraft 2024. 
Välkommen att besöka vår monter!

För vem?
Kostnadsfritt för alla lärare i grundskolan och gymnasiet
Undrar du något?
E-post: info@gleerups.se

Telefon: 040-20 98 10

Årets kompetensutvecklingsdag för lärare och rektorer på höstlovet

Vi bjuder in Sveriges lärare och rektorer till en kostnadsfri kompetensutvecklingsdag! Lärkraft är till för dig som arbetar i grundskolan, gymnasiet och vux där du får tillfälle att fördjupa dig i klassrumspraktik och undervisning.

För sjätte året i rad samlar Lärkraft några av de mest intressanta föreläsarna för att du ska kunna ta del av kunskap, erfarenheter och praktiska råd kring undervisning, pedagogik och lärande. Det blir en fullspäckad heldag – för din kompetensutveckling.

Lärkraft arrangeras av Gothia Kompetens 


Föreläsningspass 3C
Kl 10:40

Läsförmågan, skärmen och pärmen

Läsning och läsförmåga är ingen materialsport, det är en aktivitet. Antagligen den viktigaste aktiviteten genom alla åldrar och all sorts utbildning. Den offentliga diskussionen är polariserad mellan skärm och pärm. I klassrummen behövs nyanser, metoder och pålitligt arbetsmaterial. Först för att lära sig läsa, därefter att läsa för att lära.

Här diskuterar vi hur en kombination av högkvalitativa läromedel, lärarledd gemensam läsning och aktiva lässtrategier bidrar till en god undervisning. 

Lotta Persson är projektledare på Gleerups och hjälper skolor till en fördjupad och aktiv användning av läromedel i undervisningen. Hon har själv mångårig erfarenhet från skolans värld som utvecklingsledare, biträdande rektor och lärare.