Lediga tjänster | Gleerups

Lediga tjänster

Gleerups söker erfaren lärare i svenska/ svenska som andraspråk 1-7

Gleerups är ett kunskapsföretag som utvecklar tryckta och digitala läromedel för framgångsrikt lärande. Nu söker vi en driven och erfaren lärare i Sv/SvA som har minst fem års dokumenterad erfarenhet av att undervisa elever på grundskolans lägre stadier 1-3 i svenska och svenska som andraspråk. 
 

Vi förutsätter att du:

  • är utbildad lärare med lärarlegitimation
  • har gedigen kompetens inom läs – och språkutveckling (teori och praktik) för skolår 1-3 
  • har minst fem års undervisning i SvA på lågstadiet 
     

Meriterande för tjänsten:

  • att du har erfarenhet av att undervisa i Sv/ SvA på fler stadier
  •  att du har erfarenhet av, eller på annat sätt drivit och genomfört projekt i Sv/ SvA med gott resultat
  • att du har tillgång till ett professionellt nätverk i Sv/ SvA 
  • att du har intresse för och erfarenhet av att använda digitala läromedel regelbundet i undervisningen


Som läromedelsutvecklare ska du kunna se vad lärare och elever behöver för läromedel för sitt lärande/ undervisning och utifrån det initiera, planera och leda projekt och samordna utveckling och produktion. Du bidrar med och utvecklar kontaktnät och arbetar i team med författare, referenslärare, testskolor, formgivare, bildredaktör och produktion. Du håller sortimentet aktuellt med komplement och uppdateringar. Du medverkar i arbetet med marknadsföringen – deltar och informerar vid utställningar, lärarträffar (ibland på kvällstid och på annan ort), håller i webbinarier och är aktiv i sociala medier.

Språkkänsla och noggrannhet är ett krav och ett intresse för digitala medier en förutsättning för att utveckla moderna läromedel. Du är van att samarbeta och har fallenhet för att styra projekt med interna och externa kompetenser – från start till färdig produkt. 

I rollen som projektledare arbetar du självständigt och resultatinriktat. Arbetet medför ekonomiskt ansvar och vi förutsätter att du har mycket god datorvana.

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid (med placering i Malmö) och med tillträde snarast. 

Lön enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan och CV senast onsdagen 2 augusti till maud.ejenstam@gleerups.se

Urval och intervjuer sker löpande.

Fackliga representanter: 
För Akademikerna (Saco), Inger Blomquist 040-20 98 11
För Unionen, Hanna Olsson 040-20 98 18


Om Gleerups
Gleerups är en av Sveriges ledande aktörer för framgångsrikt lärande. Utifrån en stark pedagogisk plattform och ett tydligt användarfokus vill vi bidra till att bygga världens bästa skola och högskola. Genom ett aktivt och nära samarbete med lärare, elever, skolledare och forskare utvecklar vi innovativa verktyg för framgångsrikt lärande. Idag är vi ca 65 anställda.