Lediga tjänster | Gleerups

Lediga tjänster

Just nu söker vi två läromedelsutvecklare för grundskolans lägre stadier och en kundansvarig säljare. 

Läromedelsutvecklare i ma/no och sv/eng  för grundskolans lägre stadier


Gleerups söker två erfarna lärare för utveckling av läromedel i ma/no respektive sv/eng till grundskolans lägre stadier.

Gleerups är ett kunskapsföretag som utvecklar tryckta och digitala läromedel för framgångsrikt lärande. Nu söker vi två nya kollegor till vår grundskoleredaktion. Vi söker två drivna och erfarna lärare som har minst fem års dokumenterad erfarenhet av att undervisa elever på grundskolans lägre stadium 1-3 i ma/no respektive sv/eng. Vi söker dig som är behörig lärare i ma/no respektive sv/eng. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av, eller på annat sätt drivit och genomfört projekt i matematik respektive svenska (arbetslagsledare/ förstelärare är meriterande). Intresse för och erfarenhet av att använda digitala läromedel regelbundet i undervisningen/pedagogisk digital kompetens från undervisning/innehållsutveckling är också meriterande.

Vi tror du är en engagerad ”doer” som med känsla för skolans behov bidrar till att Gleerups blir lärarnas viktigaste partner för att säkerställa ett framgångsrikt lärande.

Som läromedelsutvecklare ska du kunna se vad lärare och elever behöver för läromedel för sitt lärande och för sin planering av undervisning och utifrån det initiera, planera och leda projekt samt samordna utveckling och produktion. Du bidrar med och utvecklar kontaktnät och arbetar i team med författare, referenslärare, testskolor, formgivare, bildredaktör och produktion. Du ser till att hålla sortimentet aktuellt med komplement och uppdateringar. Du medverkar i arbetet med marknadsföringen – deltar och informerar vid utställningar, lärarträffar (ibland på kvällstid och på annan ort), håller i webbinarier och är intresserad av och gärna aktiv i sociala medier.

Språkkänsla och noggrannhet är ett krav; intresse för digitala medier en förutsättning för att utveckla moderna läromedel. Du är van att samarbeta och har fallenhet för att styra projekt med interna och externa kompetenser - från start till färdig produkt. 

I rollen som läromedelsutvecklare arbetar du självständigt och resultatinriktat. Arbetet medför ekonomiskt ansvar och vi förutsätter att du har god allmän digital kompetens.

Respektive tjänst är på heltid med placering i Malmö. Tillträde senast 1 september 2017. 

Välkommen med din ansökan och CV senast 5 april till asa.hoff@gleerups.se.

Fackliga representanter:
För Akademikerna (Saco): Inger Blomquist 040-20 98 11
För Unionen: Hanna Olsson 040-20 98 18

Maud Ejenstam, affärsområdeschef - grundskola, maud.ejenstam@gleerups.se  


Om Gleerups
Gleerups är en av Sveriges ledande aktörer för framgångsrikt lärande. Utifrån en stark pedagogisk plattform och ett tydligt användarfokus vill vi bidra till att bygga världens bästa skola och högskola. Genom ett aktivt och nära samarbete med lärare, elever, skolledare och forskare utvecklar vi innovativa verktyg för framgångsrikt lärande. Idag är vi ca 60 anställda. 

Kundansvarig säljare

Digitaliseringen i skolan är under stark utveckling och Gleerups är idag marknadsledande inom digitala läromedel. Vi växer så det knakar och vill utöka vår organisation med fler kundansvariga säljare.

Du kommer att bli en nyckelperson för att dels fortsätta utveckla och vårda en växande efterfrågan på digitala läromedel inom grundskolan, dels ha ett specifikt ansvar för gymnasium, vux och sfi.

Ditt uppdrag
I rollen som kundansvarig säljare kommer du självständigt driva, utveckla och vårda affärer och kunder inom grundskolan, gymnasium, vux samt sfi. Du bearbetar aktivt beslutsfattare på olika nivåer, d.v.s. lärare, rektorer, friskolekoncerner samt förvaltningar.

Arbetet innebär i huvudsak att:

  • självständigt bearbeta och utveckla nya och befintliga kunder genom besök hos beslutsfattare inom skolväsendet
  • presentera vårt erbjudande, sköta förhandlingar och göra egna avslut
  • förbereda och hålla presentationer och utbildningar hos kunder samt vid mässor och konferenser 

Du har din bas i hemmet och bearbetar norra Sverige och jobbar tillsammans med övrig säljkår bestående av en avdelningschef samt sex kundansvariga säljare. Tjänsten är förenad med resor och du får räkna med ca 35-40 övernattningar per år. Du rapporterar till Avdelningschef försäljning.

 

Din bakgrund och profil 
Du har ett intresse av försäljning. Många av våra kundansvariga säljare har en bakgrund som lärare, IKT-pedagog eller skolledare detta är dock inget krav men ett intresse för skolans digitalisering och utveckling är viktigt. Du ska kunna hålla utbildningar och större presentationer. Tidigare erfarenhet av försäljning, gärna mot skolmarknaden, är meriterande. Du har god datorvana samt körkort.

Din personlighet är viktig. Du har en stark, inre drivkraft att åstadkomma resultat, stor initiativkraft samt kundfokus. Detta tillsammans med god förmåga att planera och organisera ger dig bra grundförutsättningar för att lyckas i rollen. Det är viktigt att du är duktig på att skapa och underhålla personliga nätverk och samverka med andra. Du är prestigelös, lyhörd, övertygande och trovärdig samt en god pedagog vid utbildningstillfällen.


Så söker du tjänsten
Välkommen med din ansökan och CV senast 31 mars till martin.ljungstrom@gleerups.se 
Intervjuer kommer att ske löpande.
Vid frågor om tjänsten kontakta Martin Ljungström, avdelningschef försäljning, på telefon 040-20 98 91.

Fackliga representanter:
För Akademikerna (Saco), Inger Blomquist, telefon 040-20 98 11
För Unionen, Hanna Olsson, telefon 040-20 98 18

 

Om Gleerups
Gleerups är en av Sveriges ledande aktörer för framgångsrikt lärande. Utifrån en stark pedagogisk plattform och ett tydligt användarfokus vill vi bidra till att bygga världens bästa skola och högskola. Genom ett aktivt och nära samarbete med lärare, elever, skolledare och forskare utvecklar vi innovativa verktyg för framgångsrikt lärande. Idag är vi ca 65 anställda.