Gleerups nya matematik 4-6 digitalt läromedel

Gleerups nya matematik 4–6 är ett heltäckande digitalt läromedel utformat utifrån kursplanen. Innehållet genomsyras av samband och mönster för eleverna att upptäcka.


UTKOMMER SOMMAREN 2020

PROVA GRATIS

Gleerups matematik 4-6 digitalt läromedel

Med Gleerups matematik 4–6 får du och dina elever:

  • Interaktiva, självrättande uppgifter till varje avsnitt
  • Tätt återkommande måluppgifter så att ingen halkar efter
  • Laborativa aktiviteter som ger konkret förståelse
  • Filmade teorigenomgångar med textning som ger en grundläggande förståelse
  • Lättillgängligt och fylligt lärarmaterial med extra övningar och prov

Aktuellt innehåll med hög kvalitet

Gleerups matematik är ett digitalt läromedel som grundar sig i forskningsstudier och har starkt inspirerats av mattelyftet. Mål och begrepp i början av varje avsnitt ger förförståelse för innehållet. Konkreta aktiviteter varvas med teoretiska uppgifter och problemlösning. Eleverna får många tillfällen att utmanas matematiskt och utveckla sina förmågor.

Interaktivt och multimodalt

Film och bild ger ett bra stöd i inlärningen. Bildspel med diskussionsfrågor ger eleverna förförståelse för varje avsnitt och ger läraren uppfattning om vad eleverna kan. Filmade teorigenomgångar med textning ger extra förståelse för innehållet.

Testar och övningar

Till varje avsnitt finns självrättande uppgifter och måluppgifter med tillhörande självskattning. Uppföljning finns i form av självrättande färdighetsträning. I resultatvisningen kan du enkelt följa upp resultaten av de övningar som varje elev gör. Det finns även provuppgifter, utformade som nationella provuppgifter. Förmågor och betygspoäng synliggörs.

Lärarstöd

Gleerups matematik innehåller ett lättillgängligt och fylligt lärarmaterial med diskussionsunderlag, extra övningar, koppling till forskning och prov med bedömningsanvisningar. Här finns också verktygslåda och övningsgenerator.

Personlig lärupplevelse och individualisering

Gleerups digitala läromedel har stöd för smart studieteknik och ger stora möjligheter till en personlig upplevelse. Bakgrundsfärg och textstorlek går att variera. Egna anteckningar, markeringar och favoriter samlas i personliga översikter. Dessutom går det att få all text uppläst med talsyntes.

Flexibelt planeringsverktyg

Du som lärare kan enkelt skapa planeringar direkt i dina digitala läromedel genom att kombinera innehåll från ett eller flera läromedel med länkar till eget och externt material. Du kan dela dina planeringar till både elever och kollegor, vilket ger stora möjligheter till individualisering.

Vill din skola börja använda digitala läromedel? Kontakta någon av Gleeerups säljare så hjälper vi er!

Ta nästa steg – vi hjälper er på vägen!

Vill ni ta ett helhetsgrepp kring digitala läromedel på din skola eller kommun? Boka in en  genomgång av era behov så hittar vi en lösning som passar!

Kontakta någon av Gleerups säljare