Om ungdomskulturer, elevbok

Bok
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Produkt

Om ungdomskulturer är ett läromedel skrivet för kursen ungdomskulturer. Läromedlet består av elevbok, lärarhandledning och lärarwebb.

Om ungdomskulturer innehåller fem teman:
Ungdomar
Teoretiska perspektiv
Ungdomskulturer
Roll och identitet
Ungdomspolitik

Om ungdomskulturer besvarar frågor som: Hur var det att vara ung förr? Vad innebär det att vara punkare, hiphopare eller skejtare? Vad gör ungdomar på fritiden? Vad gör samhället för att förebygga destruktivt beteende hos
ungdomar?

Om ungdomskulturer i korthet:
• består av elevbok, lärarhandledning och lärarwebb
• behandlar till exempel ungdomars roll i samhället och hur den har förändras historiskt, olika ungdomskulturer och hur de uppstått samt ungdomspolitik och samhällets ungdomsarbete

  • Artikelnr: 40678348
  • Sidor: 224
  • Upplaga: 1.5
  • Utgivningsår: 2014
Om serien

Gleerups barn och fritid 

Gleerups barn och fritid är läromedel utvecklade för barn- och fritidsutbildningar på såväl gymnasiet som vuxenutbildning. I serien finns en titel per kurs. För varje titel finns elevbok, tryckt lärarhandledning och digitalt läromedel i form av elev- respektive lärarversion. Oavsett om du väljer tryckta eller digitala läromedel får du en rad språkutvecklande verktyg till stöd för både dig och dina elever.

Gleerups barn och fritid

  • Läromedel som väcker elevernas intresse och gör dem aktiva i sitt lärande
  • Tillgängligt och konkret språk som underlättar lärandet och tränar yrkestermer
  • Har en tydlig koppling till kursplanen 
  • Lärarmaterialet tillhandahåller ett unikt lärarstöd med massvis av tips och råd för din undervisning vilket underlättar och sparar tid för dig i ditt planerings- och bedömningsarbete
  • Ger dig möjlighet att välja om du önskar arbeta med tryckta och/eller digitala läromedel

Elevbok

I serien finns en elevbok per kurs. Alla läromedel är uppbyggda enligt samma tydliga struktur där varje avsnitt bygger på en eller flera delar ur det centrala innehållet för kursen. För att eleverna ska få möjlighet att bearbeta och tillämpa sina nya kunskaper, varvas texten med fallbeskrivningar, frågor som uppmuntrar till diskussion eller reflektion, fördjupningar, faktarutor, ordförklaringar, sammanfattningar och instuderingsfrågor.

Beställ provexemplar

Lärarhandledning

Till varje elevbok finns en tryckt lärarhandledning med gediget material till din undervisning. I lärarmaterialet hittar du inledningsvis Skolverkets beskrivning av ämnesplan och kursplan som följs av kunskapskraven för den specifika kursen. Varje avsnitt i lärarmaterialet innehåller:

  • Introduktion till avsnittet med koppling till Skolverkets styrdokument
  • Centrala begrepp
  • Lösningsförslag till instuderingsfrågorna i elevboken
  • Frågor på texten och lösningsförslag för dessa
  • Fördjupningsuppgifter och övningar
  • Lektionsförslag
  • Tips på filmer, böcker och länkar

Digitalt läromedel

I serien finns ett digitalt läromedel per kurs som elevversion och lärarversion. I elevversionen hittar du allt innehåll som finns i motsvarande elevbok tillsammans med en rad användningsbara funktioner och stöd för smart studieteknik. Här finns också pedagogiska filmer, Begreppa-filmer, utvecklade tillsammans med ILT Education.

Har din skola licens hos ILT Education finns filmerna dessutom på flera olika språk. I lärarversionen hittar du dessutom ett gediget lärarmaterial med extramaterial, stöd och tips till din undervisning. 

Prova digitala läromedel


 

Språkutvecklande fokus 

Helt nya inslag som studieguide och innehåll om källkritik stöttar elever och lärare ytterligare.

Begreppafilmer som förklarar

Abstrakta begrepp görs begripliga och komplex kunskap konkretiseras.

Gleerups barn och fritid på Facebook

Facebookgruppen Gleerups barn och fritid är till för dig som undervisar inom barn och fritid. Här får du inspiration och tips kring undervisning och läromedel. 

Gå med i gruppen 

Recensioner

Del av recension från BTJ
Publiceras i BTJ-häftet nr 9, 2015
Lektör: Erika Storme Martinger

 

Boken är specialskriven för kursen Ungdomskulturer som ges på Barn- och fritidsprogrammet på gymnasiet och Komvux och följer tätt dess upplägg. Författaren beskriver ungdomar ur ett historiskt perspektiv och sammanfattar situationen för ungdomar som lever i Sverige idag. Många områden beskrivs: grupptryck, psykisk hälsa, nätkultur, olika ungdomskulturer såsom t.ex. emo, goth och djurrättsaktivism. Frågor som klass, genus och etnicitet och deras påverkan på identiteter och subkulturer behandlas.

 

Eftersom boken avhandlar en mängd områden inom ämnet ungdomskulturer blir varje avsnitt tämligen överskådligt och ibland något ytligt. Boken är indelad i fem kapitel: Ungdomar, Teoretiska perspektiv, Ungdomskulturer, Roll och identitet samt Ungdomspolitik. Diskussionsfrågor, praktiska övningar samt instuderingsfrågor gör att beskrivningarna kan problematiseras och inte enbart blir betraktelser. Upplägget är mycket lättöverskådligt och det är enkelt att söka i texten. De många fotografierna är väl valda. Språket är anpassat till den unga målgruppen.