Metafor 1, digitalt läromedel, elev, 12 mån

Digitalt
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Produkt

Metafor 1 är ett heltäckande läromedel i Svenska 1 för gymnasieskolan som tydligt utgår från ämnesplanen i svenska.

Aktuellt innehåll med hög kvalitet
Med Metafor 1 får du ett digitalt läromedel av hög kvalitet med innehåll som alltid är aktuellt. Här får eleverna läsa olika texter, ta del av hur texttyper byggs upp men också hur olika strategier och samtalsmodeller kan användas för att fördjupa förståelsen.

Interaktivt och multimodalt
De många bilderna och interaktiva övningarna ger eleverna ett bra stöd i inlärningen.

Tester och övningar
Här finns läs- och skrivmallar, guider, kamratrespons-och självskattningsformulär. Guiderna och mallarna fungerar utmärkt som stöd för elevens arbete, och som repetition efter varje moment. Kamratresponsen och självskattningen tränar förmågan att granska eget och andras arbete. I läromedlet står läsning och text i fokus och det finns tydliga stödstrukturer som gynnar alla.

Lärarstöd
Metafor 1 innehåller ett lärarmaterial som ger tips och råd kring hur du kan arbeta med materialet och täcka in målen ur ämnesplanen.

Personlig lärupplevelse
Gleerups digitala läromedel har stöd för smart studieteknik och ger stora möjligheter till en personlig upplevelse. Bakgrundsfärg och textstorlek går att variera. Egna anteckningar, markeringar och favoriter samlas i personliga översikter. Det går dessutom att lyssna på all text, ljud finns i form av både inläst text (om skolan har avtal med ILT Inläsningstjänst) och talsyntes.

Flexibel struktur ger möjlighet till individualisering
I Metafor 1 har du som lärare stor flexibilitet att lägga upp undervisningen. Du kan enkelt anpassa innehållet genom att välja de avsnitt du önskar använda, och komplettera med eget material. Du kan sedan dela din egenskapade översikt med dina elever, vilket ger stora möjligheter till individualisering. 

  • Artikelnr: 40695635
Om serien
Metafor – svenska för gymnasium och vuxenutbildning

Metafor – Svenska

Metafor är en serie heltäckande läromedel i svenska för gymnasium och vuxenutbildning. I serien finns tryckta och digitala läromedel för kurserna Svenska 1, 2 och 3. Här finns tydliga stödstrukturer som gynnar alla: lässtrategier, skrivmallar, kamratrespons och självskattning.

Metafor för Svenska 1, 2 och 3

  • Innehåller tydliga stödstrukturer som gynnar alla elever
  • Läs- och skrivmallar samt guider fungerar utmärkt som stöd för elevernas arbete och som repetition efter varje moment
  • Kamratrespons- och själskattningsformulär tränar förmågan att granska eget och andras arbete
  • De olika avsnitten utgår från ämnesplanen, så att både du och dina elever vet vad som tränas och vilka målen är

För dig som vill arbeta med tryckta läromedel!

I serien finns ett tryckt läromedel per kurs. Önskar du tillhörande lärarmaterial hittar du detta i lärarversionerna av de digitala läromedlen. Lärarmaterialet innehåller tips och råd kring hur du kan arbeta med materialet och täcka in målen i ämnesplanen.

För dig som vill arbeta digitalt!

Metafor digitala läromedel är heltäckande läromedel för kurserna Svenska 1, 2 och 3. Här varvas texter med en rad smarta funktioner, en mängd bilder och interaktiva övningar som ger eleverna ett bra stöd i inlärningen. Lärarversionerna innehåller dessutom tips och råd kring hur du kan arbeta med materialet och täcka in målen i ämnesplanen och ger utökad funktionalitet. Prova kostnadsfritt i 30 dagar och upptäck mer! 

Författaren till Metafor, Jenny Edvardsson, har bland annat tilldelats Svenska Akademins svensklärarpris 2017. Ett pris som tilldelas lärare som genom sin gärning har stimulerat intresset hos unga människor för svenska språket och litteraturen.

 

Tre anledningar att testa Metafor i din undervisning!

Gästskribent Jenny Edvardsson:

Så håller du digitala novellsamtal på distans

Jenny Edvardsson, gymnasielärare och författare till det populära läromedlet Metafor, ger konkreta tips för din distansundervisning. Här beskriver hon en metod för digitala novellsamtal.

Föreläsning

Hur får man elever att själva föra samtal kring litteratur?

Jenny Edvardsson beskrev vid en föreläsning på Skolforum hur hon lägger upp boksamtal med elever.