Reflex 123, elevbok, 2:a upplagan
Prova

Reflex 123, elevbok, 2:a upplagan

Bok
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här

Reflex är en läromedelsserie i samhällskunskap för gymnasieskolan som består av tryckta elevböcker och digitala läromedel.

Reflex 123, elevbok riktar sig till elever som läser kurserna Samhällskunskap 1-3 på något av de studieförberedande programmen och passar även utmärkt på vuxenutbildningen. Vilka avsnitt som är ämnade för vilken kurs framgår tydligt. Här får du ett utförligt och heltäckande läromedel med ett berättande språk och en tydlig struktur som underlättar för både dig som lärare och dina elever. Olika samhällsfrågor belyses ur både ett samhälls- och ett individperspektiv. Det finns debattrutor och engagerande case i varje avsnitt, dessa bjuder in till diskussion och ställningstagande samt gör teorin mer verklighetsanknuten. Till avsnitten finns såväl repetitionsfrågor som analysuppgifter, diskussionsuppgifter och fördjupningsuppgifter. Den överskådliga formgivningen, detaljerade innehållsförteckningen och det fylliga registret gör att boken fungerar väldigt bra som referensbok vid elevarbeten.  

I denna andra upplaga har genusperspektivet blivit tydligare, med bland annat ett helt nyskrivet kapitel som heter Han, hon och hen. Texterna kompletteras med många diskussionsväckande bilder, statistik och tabeller. Övningarna tränar i högre grad de förmågor som kunskapskraven mäter. Detta är en modern klassiker som bara blir bättre.  

Reflex 123, elevbok  i korthet:
• anpassad för gymnasiekurserna Samhällskunskap 1-3
• utförlig, heltäckande, med ett berättande språk och tydlig struktur – underlättar för både lärare och elever
• debattrutor och engagerande case som bjuder in till diskussion och ställningstagande

 • Artikelnr: 40695581
 • Sidor: 496
 • Upplaga: 2.7
 • Utgivningsår: 2017
 • Recensioner

  [...] Det är ett faktaspäckat läromedel som trots att det är ganska traditionellt upplagt kan användas på många sätt: som faktabok, uppslagsbok, studiebok och diskussionsunderlag. [...] Denna andra upplaga är rejält uppdaterad och omarbetad. Bokens styrka är bl.a. de många teorier och modeller som i allmänhet presenteras på ett relativt lättillgängligt sätt. Illustrationerna, merendels i färg, är väl valda och delvis förnyade. Reflex 1, 2, 3 är ett gediget och faktarikt läromedel för gymnasieskolan.

  Publiceras i BTJ-häftet nr 22, 2017
  Lektör Martin Järnek

Reflex - samhällskunskap för gymnasieskolan

Reflex samhällskunskap

Reflex är en läromedelsserie för gymnasieskolan som med ett enkelt och berättande språk och många vardagsnära exempel fångar elevernas intresse och ger ett bra verktyg för diskussion och debatt. Serien består av tryckta böcker och digitala läromedel, så att du kan välja den form som passar dig och dina elever. 

Mer om serien