Kurslitteratur inom lärarutbildning och pedagogik

Gleerups har ett stort utbud av kurslitteratur inom lärarutbildning och pedagogik. Våra författare är verksamma universitetslärare och alla titlar har en stark forskningsanknytning. Du hittar alla ämnesområden i menyn till vänster.

Få ditt eget provexemplar

Verkar någon bok intressant att använda som kurslitteratur? Beställ ett kostnadsfritt provexemplar.

Kontakta oss 

Vill du prata kurslitteratur eller har du en bokidé?
Kontakta vår förläggare:  hanna.wettermark@gleerups.se
040-20 98 57

Anmäl dig till nyhetsbrev

Missa inga nyheter inom just ditt område. När du anmäler dig till Gleerups nyhetsbrev skänker vi 30 kr till Rädda Barnen.

Tre guldäpplen 

Roger Säljö, Elza Dunkels och Åke Grönlund är alla tre vinnare av Guldäpplets jubileumsutmärkelse 2021. Dessutom är de aktuella med Lärande, 2 upplVad gör unga på nätet, 4 uppl & Praktiskt vetenskapsteori för lärare

SO för lärare 4-6Nyhet

I SO för lärare 4–6 kombineras didaktik och metodik, vilket innebär att teori och praktik hela tiden går hand i hand.  Boken innehåller handfasta råd om hur undervisningen kan planeras, genomföras och bedömas. 

Teorier för undervisning och lärandeNyhet

Kan teorier bidra till att elever får bättre möjligheter till lärande? Hur kan lärande utformas så att barn och elever får möjlighet att utvecklas till sin fulla potential? I den här boken får läsaren en bred förståelse för olika teoretiska perspektiv, och verktyg för att förstå undervisning och lärande på olika sätt.

Möt författarna 
Möt författarna  till  den högaktuella VFU-handboken om hur man ska överbrygga klyftan mellan teori och praktik på lärarutbildningen.

Möt författaren
Läs Ann Boglinds tankar om läslust hos barn och unga och hur poesi kan vara vägen in – eller bron – till läsningen.