Nu kan du bygga egna planeringar och teman i Gleerups digitala läromedel

Vi vill underlätta för landets lärare genom digitala läromedel med smarta funktioner som spar tid och förenklar vardagen. Med Gleerups nya planeringsverktyg får du som lärare en unik möjlighet att skapa egna teman och planeringar direkt i dina digitala läromedel.


Nu finns ett helt nytt planeringsverktyg i Gleerups digitala läromedel där lärare enkelt bygger egna planeringar och teman. Innehållet kan hämtas både från ett eller flera läromedel, men också länkas till externt och eget material.

– Att ha ett strukturerat och samtidigt flexibelt läromedel så att man kan göra det till sitt eget, är utgångspunkten när vi utvecklar Gleerups digitala läromedel, säger Marcus Ander, konceptansvarig digitala läromedel, Gleerups. 

Kombinera innehåll från flera läromedel med eget och externt material
Att man som lärare vill man kunna anpassa innehållet i sin undervisning och blanda olika källor är inget nytt fenomen. 

– Fördelen med planeringsverktyget i Gleerups digitala läromedel är att man både har tillgång till allt innehåll i sina läromedel, men också kan lägga till nytt innehåll utifrån länkar till eget material, filmer och annat på webben. Oavsett hur många källor man använder blir allt material här samlat på ett och samma ställe, säger Marcus.

Dela med vem du vill
Dina planeringar kan du dela till både en eller flera elever, men också andra lärare. Planeringen syns då direkt i deras läromedel.

– Möjligheten att enkelt dela planeringen med kollegor främjar det kollegiala lärandet och förenklar ämnesövergripande arbete. Dessutom får du som lärare stora möjligheter att individualisera undervisningen genom valmöjligheten att dela planeringen med enskilda elever, säger Marcus.

– För eleverna är det väldigt smidigt att ha tillgång till lärarens planering med material från olika källor samlade på ett och samma ställe, avslutar Marcus. 

Upptäck själv
Är du nyfiken på hur planeringsverktyget fungerar? Se en kort film som guidar dig genom alla funktioner!


Vill du och din skola prova på Gleerups digitala läromedel? Prata ihop dig med dina kollegor så erbjuder vi er möjlighet att kostnadsfritt testa Gleerups digitala läromedel i alla ämnen. Anmäl din skola för testkonto här

 

Hitta läromedel för just ditt område


F-klassÅrskurs 1-3 Årskurs 4-6Årskurs 7-9Gy & Vux Högskola
 


Kom snabbt igång med dina digitala läromedel

Här hittar du allt stöd du behöver

Mer läromedel för mindre

Just nu hittar du många rabatterade läromedelspaket för hela grundskolan. 
Fyll på klassrummet med dina favoriter och upptäck alla nyheter inför höstterminen!
Det nya stadsbidraget gäller för alla våra läromedelspaket.

Nyheter i Gleerups digitala läromedel

Flera användbara nyheter som hjälper dina elever med läsning och smart studieteknik i Gleerups digitala läromedel. Helt nya digitala läromedel i musik och slöjd för 7-9 samt den helt nya läromedelstjänsten Exploro för 4-9.

Nytt statsbidrag för inköp av läromedel

Nytt statsbidrag för inköp av läromedel

Regeringen har pekat ut läromedel som en av de viktigaste frågorna för skolan just nu, och ambitionen är att alla elever ska få tillgång till bra läromedel genom ett nytt statsbidrag för inköp av läromedel.


Hjälpen är bara ett klick bort

Gleerups support och kundservice hjälper dig mer än gärna!

 

Vår målsättning är att Gleerups läromedel ska ge det bästa tänkbara stödet för framgångsrikt lärande i skolan. Därför utvecklar vi dem i ett nära samarbete med elever, lärare och skolledare runt om i landet. När vi testar och utvärderar digitala läromedel tar vi hjälp av pilotskolor och pilotklasser. Gleerups erbjuder även ett brett utbud av kurslitteratur för universitet och högskola. Välkommen att titta runt, och hör gärna av dig om du har några frågor!