Den interaktiva boken - Gleerups svar på digitaliseringen i förlagsbranschen

Skånska dagbladet har gjort ett reportage om digitaliseringen i förlagsbranschen. De besökte flera förlag och pratade med dem om just deras digitala utvecklig och de olika vägar man har valt. På Gleerups intervjuades Lars Åkerblom, Vice VD och Elisabeth Lennartsdotter, kommunikationschef:

 

 

”I stället för att börja med e-böcker beslutade de sig för att skapa en hybrid mellan bok och webb. Det blev den interaktiva läroboken. Eleverna kan både läsa och lyssna på texterna. Varje kapitel innehåller dessutom filmer, test och anteckningsmöjlighet.


– Vi diskuterade om man fortfarande kunde kalla det för en bok och kom fram till att det kan man. Den har en början och ett slut och den följer kursplanen. Samtidigt är eleverna bara ett klick från att komma vidare ut på nätet där de själva kan söka information eller jämföra lärotexterna med Wikipedia för att få igång en diskussion om källkritik.”

 

Hela artikeln kunde läsas i Skånska dagbladet (2013-09-22). Den går att beställa i digital form på tidningens hemsida.

 

 

Upptäck Gleerups digitala läromedel

Gleerups digitala läromedel bygger på våra mest populära serier. Här finns samma fylliga faktainnehåll som i de tryckta läromedlen – och oerhört mycket mer!


Utforska Exploro

Exploro är en helt ny typ av läromedelstjänst som ger lärare och elever tillgång till alla ämnen för hela 4–9! Läs mer och prova gratis!

Läsguide för gymnasiet i Gleerups digitala läromedel

Nyhet! Läsguide för gymnasiet

För att hjälpa eleverna att bli goda läsare och stödja deras läsförmåga finns nu en läsguide för gymnasiet i Gleerups digitala läromedel. Sedan tidigare finns en läsguide tillgänglig i alla digitala läromedel för årskurs 4-9.

Nyheter i Gleerups digitala läromedel

Nyheter i Gleerups digitala läromedel

Flera användbara nyheter som hjälper dina elever med läsning och smart studieteknik i Gleerups digitala läromedel. Helt nya digitala läromedel i musik och slöjd för 7-9 samt den helt nya läromedelstjänsten Exploro för 4-9.


Hjälpen är bara ett klick bort

Gleerups support och kundservice hjälper dig mer än gärna!

 

Vår målsättning är att Gleerups läromedel ska ge det bästa tänkbara stödet för framgångsrikt lärande i skolan. Därför utvecklar vi dem i ett nära samarbete med elever, lärare och skolledare runt om i landet. När vi testar och utvärderar digitala läromedel tar vi hjälp av pilotskolor och pilotklasser. Gleerups erbjuder även ett brett utbud av kurslitteratur för universitet och högskola. Välkommen att titta runt, och hör gärna av dig om du har några frågor!