Ses vi på Bokmässan? 

På årets bokmässa den 27-30 september samlas skola och utbildning på ett nytt, mer koncentrerat område med ett stort antal utställare inom utbildningsområdet. Här finns också den nya satsningen Lärarscenen, vars program arrangeras i samarbete med Lärarnas Riksförbund. Gleerups finns representerade på utbildningsområdet och medverkar även på Lärarscenen. 

 

På Lärarscenen möter du högaktuella personer som utmanar dina tankar och ger uppslag till din egen utveckling i din yrkesroll och som människa.

Vi ses i montern!
Kom förbi Gleerups monter och träffa oss och prata digital skola och utveckling.  Vill du upptäcka nyheter och smarta funktioner i Gleerups digitala läromedel? Vi dig gärna en guidad visning.
Välkommen till monter C04:02.

Föreläsningar för lärare
Missa inte de många spännande föreläsningarna som hålls på Lärarscenen. Bland andra kan du lyssna till Lotta Persson, Gleerups och vår författare Jenny Edvardsson. Se deras program nedan. 
Se hela programmet Lärarscenen
 


 

Torsdagen den 27 september kl 13.30

Digital läsning och läromedel, hur hänger det ihop?

Läsning och läsförståelse är ständigt högaktuella ämnen i skolan. Hur går det egentligen med läsförståelsen i en digital samtid? Det är en fråga som engagerar många lärare och inte minst oss. Få en en kort introduktion i ämnet digital läsning och några tips på strategier du kan förhålla dig till i undervisningen. 

Föreläsare: Lotta Persson, processledare digital utveckling, Gleerups

 

 


 

Fredagen den 28 september kl 11:00

Vi berättar och påverkar! Elevers eget berättande som drivkraft för att erövra språket!

Att erövra språket är nödvändigt för att förstå och samspela med världen. Jenny Edvardsson, lärare på Wendegymnasiet i Kristianstad, samtalar med Emma Nääs, lärare på Jonslunds skola i Essunga, om hur den multimodala språkutvecklingen, stärkt av digitaliseringen, fungerar som elevens nyckel till språket och världen. Både Jenny och Emma är tidigare pristagare till lärarpriset Guldäpplet.

 

 


Nyfiken på digitala läromedel? 
Passa på att prova de ämnen du vill gratis under 30 dagar. Upptäck alla smarta funktioner som hjälper till att inhämta kunskap och utveckla förmågor utifrån varje elevs behov.

 

 

Upptäck Gleerups digitala läromedel

Gleerups digitala läromedel bygger på våra mest populära serier. Här finns samma fylliga faktainnehåll som i de tryckta läromedlen – och oerhört mycket mer!


Utforska Exploro

Exploro är en helt ny typ av läromedelstjänst som ger lärare och elever tillgång till alla ämnen för hela 4–9! Läs mer och prova gratis!

Läsguide för gymnasiet i Gleerups digitala läromedel

Nyhet! Läsguide för gymnasiet

För att hjälpa eleverna att bli goda läsare och stödja deras läsförmåga finns nu en läsguide för gymnasiet i Gleerups digitala läromedel. Sedan tidigare finns en läsguide tillgänglig i alla digitala läromedel för årskurs 4-9.

Nyheter i Gleerups digitala läromedel

Nyheter i Gleerups digitala läromedel

Flera användbara nyheter som hjälper dina elever med läsning och smart studieteknik i Gleerups digitala läromedel. Helt nya digitala läromedel i musik och slöjd för 7-9 samt den helt nya läromedelstjänsten Exploro för 4-9.


Hjälpen är bara ett klick bort

Gleerups support och kundservice hjälper dig mer än gärna!

 

Vår målsättning är att Gleerups läromedel ska ge det bästa tänkbara stödet för framgångsrikt lärande i skolan. Därför utvecklar vi dem i ett nära samarbete med elever, lärare och skolledare runt om i landet. När vi testar och utvärderar digitala läromedel tar vi hjälp av pilotskolor och pilotklasser. Gleerups erbjuder även ett brett utbud av kurslitteratur för universitet och högskola. Välkommen att titta runt, och hör gärna av dig om du har några frågor!

 

 

14 Sep 2018