Webbträffar för dig som undervisar i F-3

Nu har vi laddat med massor av webbträffar för dig som undervisar i F-3. Kika igenom och boka in de som intresserar dig! 

Du får tips och inspiration för din undervisning från Gleerups läromedelsutvecklare, författare och lärare som jobbar med de olika materialen i sina klassrum. Alla deltagare kommer dessutom att få provexemplar av böckerna.

Kika in i Mattekojan 

Mattekojan är en helt ny serie för 1–3, med fokus på taluppfattning och en berättelse som skapar engagemang i klassen.

Webbträffen 21/3 och 5/5 kl15:00-15:45 ger tips på hur du kan arbeta med Mattekojan. Du får träffa läromedelsutvecklare Ewa Ekdahl och lärare som undervisar med Mattekojan. 

Välj datum och anmäl dig här  

Följ med på äventyr!

Ord & Äventyr är en helt ny serie för 1–3. Ett spännande äventyr med stor värme och humor väcker lusten för läsning och samtal.

Webbträffen 29/3 och 27/4 kl.15.00-15.45 ger tips på hur du kan jobba med Ord & Äventyr i din undervisning. Läromedels-utvecklare Jessica Nööjd Eklund berättar hur serien är uppbyggd och hur du kan jobba med den. Du får också träffa lärare som arbetar med Ord & Äventyr i sin undervising. 

Välj datum och anmäl dig här 

Lär känna Majk och Sam 

Läs med Majk och Sam  är nytt lekfullt läs- och skrivmaterial för årskurs F-1. Grunden är gemensam läsning och samtal utifrån högläsningstexter.

Webbträffen 6/4 och 19/5 kl 15:00-15:45 ger tips på hur du kan arbeta med Läs med Majk och Sam. Läromedelsutvecklare Jessica Nööjd Eklund och Mirja Johannesson ger konkreta tips och idéer för din undervisning. Du får också träffa lärare som undervisar med Läs med Majk och Sam.

Välj datum och anmäl dig här 

Få bästa tipsen kring undervisning med Prima matematik

Prima matematik är ett av de mest populära läromedlen i matematik för lågstadiet och är nu anpassad för Lgr22. 

Webbträffen 10/5  kl. 15.00-15.45 ger konkreta tips och inspiration kring hur du kan undervisa med Prima matematik.  Du får träffa läromedelsutvecklare Louise Sjöström och lärare som undervisar med Prima.

Anmäl dig här

Inspiration och nya material för förskoleklass

Vill du ha tips och inspiration kring några nya läromedel för förskoleklassen? 

På webbträffen 17/5  kl. 15.00-15.45  tipsar Gleerups läromedelsutvecklare hur du kan jobba med några av de nya materialen i svenska, matematik och engelska  för F-klass.

Du får bekanta dig med Räknespår, Prima matematik F, Läs med Majk och Sam, Sparks F-2 och Svenskbiten Start och har också möjlighet att ställa frågor. 

Anmäl dig här 

Inspiration kring läromedel för läsförståelse 

Vill du ha tips och inspiration kring läromedel för att arbeta med läsförståelse i årskurs 1-3?

 webbträffen 23/5  kl. 15.00-15.45  tipsar Gleerups läromedelsutvecklare hur du kan jobba med läsutveckling och läsförståelse utifrån några av våra nya och populära material.

Du får bekanta dig med Ord & Äventyr, Läs med Majk och Sam, Hitta svaret, Forma språket och Fånga förmågan läsa och förstå och har också möjlighet att ställa frågor. 

Anmäl dig här

Undervisar du i svenska som andraspråk?

Mitt i språket är en ny serie i svenska som andraspråk. Gemensamma läsupplevelser öppnar dörrar till språket.

Webbträffen 24/5 kl. 15.00-15.45 ger inspiration kring att arbeta med språkutveckling med hjälp av Mitt i språket. En författarna, Anna Jeppson, inspirerar kring undervisningen i svenska som andraspråk. Du får också träffa lärare som berättar om hur de arbetar med materialet i klassrummet.

Anmäl dig här

10 Mar 2022