Gleerups söker projektägare för utveckling av digitala läromedel

Vi söker dig som har teknisk eller pedagogisk utbildning, är intresserad av digital utveckling inom skola och utbildning och vill leda projekt inom utvecklingen av vår tekniska plattform för digitala läromedel för grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning.

Bakgrund
Gleerups är Sveriges ledande producent av digitala läromedel. I mer än 10 års tid har vi utvecklat innehåll, teknik och design för digitala läromedel som blivit marknadsledande pedagogiska verktyg för lärare och elever. Men Gleerups är äldre än så. I snart 200 år har vi gjort läromedel och kurslitteratur.

På Gleerups arbetar vi från olika avdelningar tillsammans – redaktioner, försäljning, marknad, support, digital produktion och digital utveckling – med utvecklingen av digitala läromedel. Avdelningen för digital utveckling består idag av tre personer som utgör ett produktägarteam som i sin tur leder externa partners med team av UX-designers, systemutvecklare och testare, som ständigt förbättrar och utvecklar vår tekniska plattform. Och det är här vi nu vill ha förstärkning av dig som projektägare.

Roll, ansvar och arbetsuppgifter
Produktägarteamet ansvarar för roadmap, vision och planering av produkten, i det här sammanhanget är produkten den tekniska plattformen för Gleerups digitala läromedel. Produktägarna omsätter kundbehov till en roadmap med utveckling som ska uppfylla de mål som Gleerups har satt upp. 

Som projektägare ansvarar du för att den utveckling som produktägarteamet kravställt tillsammans med designers och utvecklare blir genomförd enligt plan och med önskad kvalitet. Du utgör den primära bryggan mellan produktägarna och utvecklarteamen, samt mellan teamen. Din primära kontakt med teamen sker genom de projektledare och scrum masters som leder teamen. Utvecklingen sker agilt med en modell som i princip är en version av Scrum.

Exempel på arbetsuppgifter:
- Tillsammans med produktägarteamet driva utveckling som möter kundernas behov och önskemål, dvs. lärares, elevers m.fl. behov av pedagogiska verktyg för lärande
- Ansvarig för beställning och projektledning av större utvecklingsprojekt
- Slicing och mer detaljerad kravställning, ofta från UX till specificerade tekniska krav
- Ansvar för att backlog är prioriterad och sorterad i enlighet med produktens roadmap
- Koordinering och planering av tid och resurser, mellan Gleerups och teamen samt mellan teamen
- Uppföljning av det som beställts så att det blir utvecklat, testning och uppföljning därefter för att utvärdera och förbättra
- Undanröja hinder för effektivt arbete hos teamen

Du kommer att arbeta nära produktägarteamet och till viss del utföra samma arbetsuppgifter som de gör. Projektägarrollen är ny för Gleerups, den kommer delvis att växa fram i samverkan med ansvarig chef och produktägarteamet.

Kvalifikationer och personliga egenskaper
Vi söker dig som har en teknisk, pedagogisk eller annan lämplig högskoleutbildning som vi bedömer likvärdig och relevant för tjänsten. Du har god förståelse för hur man utvecklar webbapplikationer. Du har också erfarenhet av tekniskt eller pedagogiskt arbete inom skolans värld, antingen inom skola eller skolförvaltning eller som leverantör av digitala tjänster till skolan.

Du kanske är en lärare som sadlat om och blivit systemutvecklare, eller har undervisat i programmering. Du kanske är en systemutvecklare som sadlat om och blivit lärare. Eller kanske du är en IKT-pedagog som arbetat med utveckling och implementering av digitala tjänster i skolan. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete just med digitala läromedel, lärplattformar eller andra pedagogiska verktyg för lärare och elever. Du kanske är något av ovanstående men gått vidare och blivit beställare eller ansvarig för utvecklingsprojekt på förvaltningsnivå. 

Vi tror att du:
- Är nyfiken på att lära nytt
- Har förståelse för både teknik och pedagogik
- Har öga för detaljer, men kan också se helheten
- Kan behålla lugnet även när många “bollar är i luften” samtidigt
- Har projektledaregenskaper, som att strukturera, organisera, kommunicera och följa upp
- Är bra på att arbeta i team med personer som har olika kompetenser och egenskaper
- Är flexibel när det gäller arbetsuppgifter och ansvar

Arbetsplats och anställningsvillkor
Du kommer snabbt bli en del av en trivsam arbetsplats och inspirerande grupp av kollegor som gärna delar med sig av sitt engagemang och kunnande. Som ny följer du ett introduktionsprogram och får stöd av din närmaste chef. Förutom ett stimulerande arbete erbjuder vi friskvård, subventionerade luncher, gemensam frukost varje vecka, samt trevliga personalaktiviteter.

Tjänsten är på heltid med placering i Malmö. Vi tillämpar förtroendearbetstid och följer kollektivavtal. Gleerups ingår i koncernen Berling Media.
 
Tillträde enligt överenskommelse första kvartalet/halvåret 2022
 
Välkommen med skriftlig ansökan och CV senast 11 februari 2022
via e-post till lars.akerblom@gleerups.se

eller med brev till:
Lars Åkerblom
Gleerups Utbildning
BOX 367
221 23  MALMÖ
 
Urval och intervjuer sker löpande.  
 
För frågor, skriv till:
Lars Åkerblom, Affärsområdeschef utveckling digitala läromedel och vice VD
lars.akerblom@gleerups.se

Marcus Ander, Konceptansvarig och strategisk produktägare
marcus.ander@gleerups.se

Fackliga representanter: 
För Akademikerna (Saco): Olga Pugachova 040-20 98 81 
För Unionen: Hanna Olsson 040-20 98 18

 Gleerups söker en timanställd digital producent 

Är du en engagerad och nyfiken student som söker extraarbete under studietiden? Då har du kommit rätt!

Gleerups är Sveriges ledande producent av digitala läromedel. I mer än 10 år har vi utvecklat innehåll, teknik och design för digitala läromedel som blivit marknadsledande pedagogiska verktyg för lärare och elever. Men Gleerups är äldre än så. I snart 200 år har vi gjort läromedel och kurslitteratur. Våra olika avdelningar – redaktioner, digital produktion, digital utveckling, marknad, försäljning och support – arbetar tillsammans.
 
Under våren och sommaren 2022 behöver vi förstärka vår digitala produktion med en timanställd digital producent. Det finns stora möjligheter att få arbeta minst 50 % under sommaren 2022.  Vi tror du är en engagerad och nyfiken person som har tagit studenten och nu bedriver högskolestudier.

Om tjänsten
Som digital producent på Gleerups kommer du att  producera och publicera digitala läromedel i vår digitala plattform i syfte att hålla sortimentet aktuellt med komplement och uppdateringar. Du får underlag från Gleerups läromedelsutvecklare och arbetar i vår tekniska plattform. Du kommer självklart få upplärning på plats av våra erfarna digitala producenter.

Vi arbetar mycket i team och vill att du är en ”doer” med förståelse för gruppens betydelse för framgång. Du har ett gott omdöme och kan hantera tidspress och snabba förändringar i projekt.

Tjänsten är en timanställning.

Vi tror att du har:
•  Mycket god digital kompetens och förmåga att snabbt lära dig nya system
•  Tidigare erfarenhet av att arbeta i produktionssystem, meriterande om du tidigare har arbetat med html, script, Adobe CC.
•  Mycket goda kunskaper i svenska och engelska

Vårt  kontor ligger i Öresundshuset på  Hans Michelsens gata 9 i Malmö. Gleerups ingår i koncernen  Berling Media. 
 

Välkommen med din ansökan och CV så snart som möjligt men senast den 2 februari 2022 till produktionschef:
ingvild.kristoffersen@gleerups.se

Urval och intervjuer sker löpande.  

För frågor till fackliga representanter kontakta: 
För Unionen, Hanna Olsson, digital producent, 040-20 98 18,
För Akademikerna, Olga Pugachova, läromedelsutvecklare, 040-20 98 81