Samtalshandboken för pedagoger e-bok

Samtalshandboken för pedagoger e-bok

E-bok
 
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här

I skolan äger samtal rum hela tiden – mellan elever, mellan lärare och mellan lärare och elever. Vardagliga samtal sker spontant och utan regler. Vissa typer av samtal blir dock bättre om de är genomtänkta och förs på ett mer medvetet sätt. 

Den här boken handlar om lärares professionella samtal och de specifika samtalsfärdigheter som lärare kan utveckla och använda inom främst utvecklingssamtal, konflikthanteringssamtal och reflekterande samtal med kollegor.

Ett utvecklingssamtal syftar till att aktivera både elev och förälder för att tillsammans kunna nå önskade mål. Ett konstruktivt konflikthanteringssamtal kan omvandla en konflikt till respekt för andras viljor och en nyfikenhet inför fler perspektiv än det egna. Ett reflekterande samtal kollegor emellan kan utveckla ett arbetslag till ett mer sammansvetsat team. I den här boken ges exempel på hur dessa samtal kan gå till. Samtal gör skillnad. 

Agneta Lundström är lektor i pedagogiskt arbete, tidigare vid Umeå universitet.

Kurslitteratur i tillgängligt format
Denna titel finns tillgänglig som e-bok hos Studora. Med Studora får du tillgång till Gleerups e-böcker i 180 dagar. På köpet får du en digital plattform med många smarta funktioner för effektiv inlärning.

  • Artikelnr : 51113531
  • Upplaga : 1.1
  • Utgivningsår : 2024