Undervisa i teknik - för lärare F-6
Prova

Undervisa i teknik - för lärare F-6

Bok
Privatkund? Läs mer här

Vi lever i en teknikintensiv värld, där vi hela tiden möter teknik i form av olika tekniska konstruktioner, maskiner, hemelektronik och samhällets tekniska system. Därför är kunskaper om och i teknik viktiga för människor i alla åldrar. Att redan tidigt i skolan få leka med, prova och utveckla egna tekniska lösningar är ett sätt att bli förtrogen med och orädd för teknik. Barn behöver också få erfarenheter av att värdera teknik och utveckla kunskaper om hur teknikutveckling skett.

Undervisa i teknik är tänkt att ge lärare inspiration för att planera verksamheten i klassrummet och hjälp att tolka kursplanen i teknik. Boken innehåller genomgångar av teknikämnet, integrerade med didaktik och metodik. I boken varvas fakta och didaktik med metodik i form av en mängd olika aktiviteter som kan genomföras i undervisningen. Av bokens fem huvudkapitel utgår tre från det centrala innehållet enligt Lgr11: Tekniska lösningar, Arbetssätt för utveckling av tekniska lösningar och Teknik, människa, samhälle och miljö.

Boken vänder sig i första hand till lärare och blivande lärare i årskurserna F–6, men stora delar lämpar sig för hela grundskolan upp till årskurs 9 och även för förskolan.

Författare till boken är Maria Sandström, ämnesansvarig för teknik inom teknikutbildningarna för F–6 vid Malmö högskola, och Myrtel Johansson, som undervisar i teknik och fysik inom såväl grundutbildning som fortbildning av lärare vid Malmö högskola.

 • Artikelnr: 40691668
 • Sidor: 168
 • Upplaga: 1.2
 • Utgivningsår: 2015
 • Recensioner

   

  "Det här är en bok som alla som kommer i närheten av teknikämnet borde ha i sin hand! Jag som ”gammal” lärare som inte läste teknik i min utbildning, blev väldigt inspirerad av innehållet. Även om jag gått många fortbildningar så har jag aldrig fått ämnet så klart beskrivet för mig."

   

  Lena Carlsson, lågstadielärare i Brandbergsskolan, Haninge recenserar boken Undervisa i teknik - för lärare F-6. Läs hela recensionen i tidningen Origo nr 6 2015.