Jag har beställt licens men inte fått mejl med inloggningsuppgifter, varför?

Du som gjort beställningen av Gleerups digitala läromedel får ett licens-ID skickat via e-post. Varje skola har ett och samma licens-ID som är gemensamt för alla användare på skolan. Du som är ansvarig för läromedelsbeställningar ska vidareförmedla skolans licens-ID till alla användare.

Om inte licens-ID kommit via e-post inom ett dygn efter beställning, kontrollera skräppost eller kontakta Gleerups support. Om beställning av läromedel gjorts via någon återförsäljare kan det ta något längre tid innan licens-ID kommer.