Tekniska krav | Gleerups

Tekniska krav för interaktiva böcker och webbar

Gleerups interaktiva böcker och webbar används i en webbläsare på internet och är plattformsoberoende (PC/Mac/surfplattor/mobiltelefoner (smartphones) med operativsystemen Windows/OSX/iOS/Android/Chrome OS).

Minimikrav
Våra interaktiva böcker och webbar bygger på HTML5, CSS3 och Javascript. Det krävs att du har en webbläsare som klarar detta och att du är uppkopplad mot internet.

Testade operativsystem och enheter
Datorer
PC (Windows 7 och senare)
Mac (OSX 10.5 och senare)
Chromebook (Chrome OS, alltid senaste versionen)

Surfplattor
iPad 3, iPad 4, Ipad Air 2 (iOS 5 t o m 8)
Samsung Nexus 10 (Android 4.3)
Samsung Galaxy Tab S (Android 4.4)

Mobiltelefoner
iPhone 4 (iOS 6.1.1, iOS 7)
iPhone 5 (iOS 7, iOS 8)
iPhone 6 (iOS 8)
HTC Sensation (Android 4.0)
HTC One S (Android 4.1.1)
Samsung S4 GT19505 (Android 4.2.2)

HTC One S (Android 4.1.1)Samsung S4 GT19505 (Android 4.2.2)
Gleerups interaktiva böcker och webbar kan fungera på andra modeller, plattformar och operativsystem också, men vi lämnar ingen garanti för detta.  Vi rekommenderar att alltid uppdatera till senaste versionen av telefonens operativsystem när den finns tillgänglig.

Testade och rekommenderade webbläsare
Gleerups interaktiva böcker och webbar måste köras i en modern webbläsare som följer HTML5-standard. Använder du Mac, iPad, och iPhone rekommenderar vi Safari. I övrigt rekommenderar vi Google Chrome. Du kan ladda ner respektive webbläsare under länkarna nedan.

Vi rekommenderar dig att alltid uppdatera till webbläsarens senaste version så snart den finns tillgänglig.

Windows
Google Chrome
Firefox

Mac
Safari
Google Chrome
Firefox

Mobilt
Android: Google Chrome (alltid senaste versionen)
iOS: Safari (alltid senaste versionen)

Skärmstorlek
För att göra interaktiva laborationer och övningar i våra interaktiva böcker och webbar bör du använda en skärm om minst 10 tum. På skärmar mindre än 10 tum kan du förstås fortfarande med enkelhet läsa boken, lyssna på ljudfiler, samt se filmer.

Tillfälliga begränsningar

Adobe Flash-applikationer
Några av våra lärarwebbar för F-6 innehåller Flash-applikationer som går bra att köra på datorer, men inte på surfplattor och smartphones. Google Chrome har inbyggt stöd för Flash. Våra Flash-applikationer kommer under 2015/2016 att ersättas med plattformsoberoende applikationer.Tekniska krav för Gleerups interaktiva böcker och webbar

Tekniska krav för Gleerups digitala läromedel

Gleerups produkter är under ständig utveckling. Vi strävar alltid efter att arbeta med standardiserad teknik som gör våra digitala lärverktyg tillgängliga och plattformsoberoende. Våra digitala läromedel testas och anpassas till de vanligaste enheterna och webbläsarna på marknaden.

Gleerups digitala läromedel används i en webbläsare på internet och är plattformsoberoende (PC/Mac/surfplattor/mobiltelefoner med operativsystemen Windows/OSX/iOS/Android/Chrome OS).

För Matematikportalen digitalt läromedel som  produceras av Edulab gäller dessa tekniska krav

Minimikrav

Gleerups digitala läromedel  bygger på HTML5, CSS3 och Javascript. Det krävs att du har en webbläsare som klarar detta och att du är uppkopplad mot internet.

Testade operativsystem och enheter

Datorer

PC (Windows 7 och senare)

Mac (OSX 10.5 och senare)

Chromebook (Chrome OS, alltid senaste versionen)

Surfplattor

iPad 3, iPad 4, Ipad Air 2 (iOS 8 och senare)

Samsung Galaxy Tab S (Android 5.0.2 och senare)

Mobiltelefoner

Vi testar löpande på olika modeller av mobiltelefoner från många olika tillverkare. Främst iPhone- och Android-mobiler.

Gleerups digitala läromedel kan fungera på andra modeller, plattformar och operativsystem också, men vi lämnar ingen garanti för detta. Vi rekommenderar att alltid uppdatera till senaste versionen av enhetens operativsystem när den finns tillgänglig.

Testade och rekommenderade webbläsare

Gleerups digitala läromedel måste köras i en modern webbläsare som följer HTML5-standard. Använder du Mac, iPad, och iPhone rekommenderar vi Safari. I övrigt rekommenderar vi Google Chrome. Du kan ladda ner respektive webbläsare under länkarna nedan. Vi rekommenderar dig att alltid uppdatera till webbläsarens senaste version så snart den finns tillgänglig.

Windows
Google Chrome

Firefox

Mac

Safari

Google Chrome

Firefox

Mobilt

Android: Google Chrome (alltid senaste versionen)

iOS: Safari (alltid senaste versionen)

Skärmstorlek

För att göra interaktiva laborationer och övningar i Gleerups digitala läromedel bör du använda en skärm om minst 10 tum. På skärmar mindre än 10 tum kan du förstås fortfarande med enkelhet läsa texter, lyssna på ljudfiler,  se filmer och mycket annat.