Tekniska krav för Gleerups digitala läromedel

Senast uppdaterad 2023-06-30

Gleerups digitala läromedel kan användas på datorer, surfplattor och i mobiltelefoner. För att använda dem krävs att du har en modern webbläsare och internetuppkoppling. Du hittar Gleerups digitala läromedel på: gleerupsportal.se, exploro.se, och matematikportalen.se.

Gleerups digitala läromedel är under ständig utveckling vad gäller innehåll, teknik och driftsäkerhet. De anpassas till de vanligast förekommande plattformarna och dess webbläsare. Nedan följer de operativsystem och webbläsare som vi utvecklar för och testar löpande på.

Operativsystem och webbläsare

Vi testar löpande på moderna datorer, surfplattor, och mobiltelefoner med WindowsChrome OSmacOSiPadOSiOS och Android.

När det gäller webbläsare rekommenderar vi främst Google Chrome, men det går bra att använda även Mozilla Firefox och Microsoft Edge. För Mac och iPad rekommenderar vi främst Apple Safari.

Vi rekommenderar att alltid uppdatera till senaste versionen av din enhets operativsystem och webbläsare när den finns tillgänglig. Gleerups digitala läromedel kan fungera med andra operativsystem och webbläsare också, men vi lämnar ingen garanti för detta.

Gleerups kan inte garantera stöd och support för enheter och operativsystem som ej längre uppdateras av tillverkaren.

Skärmstorlek

För att på bästa sätt utnyttja Gleerups digitala läromedel bör du använda en skärm om minst 10 tum och en upplösning på minst 1366x768. På skärmar mindre än 10 tum, med lägre upplösning, kan du förstås fortfarande med enkelhet läsa texter, lyssna på ljudfiler, se filmer och mycket annat.