Tekniska krav för Gleerups digitala läromedel

Gäller läsåret 2021/2022
Senast uppdaterad 2021-03-05

Gleerups digitala läromedel kan användas på datorer, surfplattor och i mobiltelefoner. För att använda dem krävs att du har en modern webbläsare och internetuppkoppling.

Gleerups digitala läromedel är under ständig utveckling vad gäller innehåll, teknik och driftsäkerhet. De anpassas till de vanligast förekommande plattformarna och dess webbläsare. Nedan följer de operativsystem och webbläsare som vi utvecklar för och testar löpande på.

 

Operativsystem och webbläsare

Vi testar löpande på moderna datorer, surfplattor, och mobiltelefoner med WindowsChrome OSMac O S X (Big Sur 11.2.2, 11.5 och senare),  iPadOS (14.4, 14.7.1 och senare), iOS (14.4, 14.7.1 och senare), samt Android.

När det gäller webbläsare rekommenderar vi främst Google Chrome, men det går bra att använda även Mozilla Firefox, och Microsoft Edge. För Mac och iPad rekommenderar vi främst Apple Safari.

Vi rekommenderar att alltid uppdatera till senaste versionen av din enhets operativsystem och webbläsare när den finns tillgänglig. Gleerups digitala läromedel kan fungera med andra operativsystem och webbläsare också, men vi lämnar ingen garanti för detta. 

 

Skärmstorlek

För att på bästa sätt utnyttja Gleerups digitala läromedel bör du använda en skärm om minst 10 tum och en upplösning på minst 1366x768. På skärmar mindre än 10 tum, med lägre upplösning, kan du förstås fortfarande med enkelhet läsa texter, lyssna på ljudfiler, se filmer och mycket annat.

 

Matematikportalen

Tekniska krav för Matematikportalen hittar du här