Bumerang Ottos klass

Av Richard Hultén
Bok

Produkten har utgått. Använd gärna menyn eller sökfunktionen för att hitta det du söker.

Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här

Många barn börjar med skrivandet. Andra börjar med läsandet. Oavsett hur de börjar behöver de hela språket. Först då kan de utvecklas till goda läsare och skribenter. I Bumerang finns läseböcker för den gemensamma läsningen och ett bibliotek av småböcker för personliga läsutflykter.  Här finns unika arbetsböcker för att få igång skrivklådan. Bumerang bjuder på helhet i lärandet och hela språket är med.

Bumerang passar dig som:
• Vill arbeta med det pedagogiska förhållningssättet The whole language, som innebär att kunskaps- och språkutveckling går hand i hand och att språket utvecklas när det används i naturliga sammanhang.
• Vill ha ett material med både gemensamma och individuella ingångar till läsandet
• Vill ha ett material där eleverna lär sig strategier för att våga, vilja och kunna uttrycka sig i skrift.

Bumerangs läseböcker
En läsebok ökar samhörigheten i klassen. Alla barn kan läsa samma berättelse och texterna kan diskuteras gemensamt. Dessa diskussioner ger dig som lärare möjlighet att relatera till barnens egna erfarenheter och upplevelser. Den gemensamma läsningen skapar ett sammanhang som gör det möjligt för barnen att läsa de skrivna orden.

Ottos klass
Ottos klass innehåller texter hämtade ur barnens egen värld. Otto och hans kompisar i klass 2a berättar om vardagsnära händelser som utspelar sig i skolan, hemma och på fritiden. De delar med sig av tankar och funderingar som läsaren kan relatera till egna erfarenheter. Det är texter fyllda med värme och glädje men också med allvar och djup. I läseboken finns också en mängd konkreta förslag på hur dina elever kan arbeta vidare med läsning, skrivning och muntlig framställning.

Författare till Ottos klass är Richard Hultén. Han arbetar heltid som lärare på Sjöängskolan i Älvsjö och har skrivit många populära läromedel.

  • Artikelnr: 40643056
  • Sidor: 128
  • Upplaga: 1.9
  • Utgivningsår: 2004