Gy25 – från kursbetyg till ämnesbetyg

Snart är det dags för Gy25. Det innebär att all gymnasial utbildning som påbörjas från den 1 juli 2025 ska följa ämnesplaner som är anpassade för ämnesbetyg. Vi på Gleerups har följt och följer Skolverkets arbete med de nya ämnesplanerna noggrant. Vi arbetar för fullt med att uppdatera innehåll och ta fram nya läromedel så att elever och lärare ska ha tillgång till aktuella och kvalitetssäkrade läromedel 2025.

Gy25 gäller för gymnasieskola, anpassade gymnasieskola, komvux på gymnasial nivå och komvux som anpassad utbildning på gymnasial nivå. Dagens kursbetyg ersätts av ämnesbetyg och det kommer att ske förändringar i ämnesplaner, programstrukturer, examensmål och programmål. 
 

Aktuell information gällande Gy25 hittar du hos Skolverket

Tre gymnasieelever som arbetar i klassrummet

Att utveckla läromedel inför Gy25 är ett teamwork

Gleerups läromedel skapas alltid i team med många kompetenser. Vi är mycket stolta över våra författare, alla med erfarenhet från klassrummet, som med sina kunskaper, sitt intresse och stora engagemang gör det möjligt för oss att utveckla läromedel av högsta kvalitet. Varje läromedel granskas av undervisande lärare och våra redaktörer leder projekten med stöd av bildredaktörer, formgivare, illustratörer och animatörer.

Konsten att skapa läromedel som aktiverar och involverar

Tove Phillips, lärare på barn- och fritidsprogrammet och prisbelönt läromedelsförfattare ger sina bästa tips!
 

Lyckat teamarbete bakom Gleerups vård och omsorg

Möt teamet på redaktionen som på kort tid var med och tog fram alla de läromedel som idag utgör Gleerups vård och omsorg. 

Om att kombinera lärarjobb och författarskap

Ingela Nilsson, lärare och läromedelsförfattare till ett digitalt  läromedel i matematik för gymansiet delar med sig av sina erfarenheter. 

Bakom kulisserna:
så skapas ett nytt läromedel

   Redaktörerna Alexandra och Mattias om den intensiva och roliga processen som kräver ett tätt samarbete mellan flera olika kompetenser.

Unik möjlighet att påverka elevernas framtida läromedel

 Som granskare kvalitetssäkrar Jill Bergman läromedlens innehåll så att det passar elevgruppen. 

Det finns 350 000 skäl att inte vänta på Gy25!

Snart går gymnasiet från kursbetyg till ämnesbetyg. En stor förändring som kommer påverka mycket – inte minst dina läromedel. Men det berör inte alla elever. Hela 350 000 kommer fortsätta enligt nuvarande kursplaner. Gymnasieelever som har samma rätt till relevanta läromedel av hög kvalitet. Under hela sin gymnasietid. Glöm inte bort dem. Det finns många skäl att ge dem de läromedel de har rätt till.

Upptäck alla läromedel för gymnasiet