Läromedel för vård- och omsorgsutbildning

Här hittar du tryckta och digitala läromedel för vård- och omsorgsutbildning. Samtliga läromedel är uppbyggda enligt samma struktur där varje avsnitt bygger på en eller flera delar ut det centrala innehållet för kursen. Språket är tillgängligt och materialet uppmuntrar till både reflektion och diskussion. Se urval nedan, klicka dig vidare via menyn eller sök på kursnamn för hitta läromedel som är aktuella för just dig och dina elever.

 

Tre anledningar att testa nya Gleerups vård och omsorg i din undervisning!

Nya Gleerups vård och omsorg 

Snart sker den viktigaste förändringen av vård- och omsorgsutbildningen på många år och vi på Gleerups är med från start. Vi anpassar vårt sortiment för att passa de nya ämnes- och kursplanerna, och lanserar våra viktigaste läromedel någonsin. 

Läs mer om alla nya läromedel

 

Gleerups vård och omsorg på Facebook

Facebookgruppen Gleerups vård och omsorg är till för dig som är lärare inom vård- och omsorg. Här får du inspiration och tips kring undervisning och läromedel samt möjlighet att kommunicera med andra lärare inom ditt ämnesområde. 

Gå med i gruppen

Pedagogisk inspiration

Digitala läromedel stort stöd på vård- och omsorgs-utbildningen

Det kan vara en utmaning för både elever och lärare att gå från ett traditionellt arbetssätt, med tryckta läroböcker, till att arbeta med digitala läromedel. För de som antar utmaningen finns mycket att vinna. På Sandvikens vuxenutbildning har man sett hur de digitala läromedlen blivit ett stort stöd för elever med annat modersmål och för elever med särskilda behov.

Gymnasium och Vuxenutbildning Vård och omsorg