Om cookies på gleerups.se

Vad är en cookie och varför använder vi cookies

En förutsättning för att du ska kunna använda samtliga funktioner på vår webbplats är att du tillåter att vi använder cookies. När du besöker vår webbplats kan vi komma att skicka och lagra en cookie på din dator, surfplatta eller mobiltelefon.

En cookie (kaka) är en liten textfil som webbplatsen du besöker sparar på din dator. Denna webbplats använder cookies, dels för att möjliggöra viss funktionalitet på webbplatsen, dels för att få statistik över de besök som görs och få kännedom om hur våra webbplatsbesökare använder vår hemsida (se vidare under Google Analytics).

Informationen analyseras för att förbättra webbplatsen men kopplas aldrig till en enskild individs användning och du förblir anonym i statistikverktyget. Cookies kan inte användas för att exekvera program eller sprida virus till din dator.

De flesta webbläsare är inställda på att acceptera cookies, men det går att stänga av denna funktion manuellt i webbläsarens inställningar. Du kan då inte logga in i webbutiken, och även andra funktioner på webbplatsen kan komma att påverkas.

Cookies för att marknadsföra relaterat innehåll

När du godkänner vår sekretesspolicy kan vi komma att marknadsföra relaterat innehåll till dig i sociala medier såsom Facebook.

Om du önskar bli borttagen från detta på Facebook så gör följande:
När du ser en annons från oss – klicka på krysset eller pilen uppe i högra hörnet vid annonsen. Välj “Why am I seeing this?“
Där kan du välja att sluta ta emot fler annonser från oss.

Följande cookies används på gleerups.se

PHPSESSID är en generell cookie som används för att identifiera användare och ge behörighet vid exempelvis inloggning. Det är en sessionsunik cookie som lagras tillfälligt och försvinner när webbläsaren stängs.

customergroup används efter inloggning i webbutiken för att visa rätt pris. Det är en sessionsunik cookie som lagras tillfälligt och försvinner när webbläsaren stängs.

external_no_cache underlättar cache-hantering och har en livstid på 60 minuter.

gleerupsCookies är en permanent cookie som håller reda på om inforutan om cookies ska visas eller inte för användaren beroende på om hen har tagit del av informationen tidigare eller inte.

_ga, _gat och _gid är alla kopplade till Google Analytics, mer info nedan.

Google Analytics

Gleerups använder Google Analytics, en webbanalystjänst som tillhandahålls av Google, Inc. (”Google”).

Google Analytics använder cookies för att kunna analysera hur besökare använder webbplatsen. Syftet är att utvärdera och förbättra webbplatsen.

Här kan du läsa mer om Google Analytics och deras cookies:
Google Anlytics information om cookies