Cookies på gleerups.se

När du besöker Gleerups webbplats kan vi komma att skicka och lagra en cookie på din dator, surfplatta eller mobiltelefon. En cookie (kaka) är en liten textfil som webbplatsen du besöker sparar på din dator. De flesta webbläsare är inställda på att acceptera cookies.

Enligt gällande villkor för databehandling (GDPR) ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om:

• Att webbplatsen innehåller cookies
  • Vad dessa cookies används till
  • Hur cookies kan undvikas

Gleerups webbplats använder cookies (se nedan vilka cookeis som används), dels för att möjliggöra viss funktionalitet på webbplatsen, dels för att föra statistik över de besök som görs (se nedan under Google Analytics). Cookies kan inte användas för att exekvera program eller sprida virus till din dator.

Flertalet webbläsare accepterar cookies automatiskt, men det går att stänga av denna funktion manuellt i webbläsarens inställningar. Du kan då inte logga in i webbutiken, och även andra funktioner på webbplatsen kan komma att påverkas. För att gleerups.se skall fungera optimalt, rekommenderar vi att du accepterar cookies.

Följande cookies används på gleerups.se

PHPSESSID är en generell cookie som används för att identifiera användare och ge behörighet vid exempelvis inloggning. Det är en sessionsunik cookie som lagras tillfälligt och försvinner när webbläsaren stängs.

customergroup används efter inloggning i webbutiken för att visa rätt pris. Det är en sessionsunik cookie som lagras tillfälligt och försvinner när webbläsaren stängs.

external_no_cache underlättar cache-hantering och har en livstid på 60 minuter.

gleerupsCookies är en permanent cookie som håller reda på om inforutan om cookies ska visas eller inte för användaren beroende på om hen har tagit del av informationen tidigare eller inte.

_ga, _gat och _gid är alla kopplade till Google Analytics, mer info nedan.

Google Analytics

Gleerups Utbildning använder Google Analytics, en webbanalystjänst som tillhandahålls av Google, Inc. (”Google”).

Google Analytics använder cookies för att kunna analysera hur besökare använder webbplatsen. Syftet är att utvärdera och förbättra webbplatsen.

Här kan du läsa mer om Google Analytics och deras cookies: till Google Anlytics information om cookies