Jobba smart med nya planeringsverktyget

Äntligen är höstterminen igång på landets skolor! Vi hoppas du och dina kollegor fått en bra start tillsammans med era elever. Vi vill passa på att tipsa om det nya planeringsverktyget i Gleerups digitala läromedel. Nu har du ännu större möjligheter att jobba flexibelt, ämnesövergripande och tematiskt. 

Planeringsverktyget i Gleerups digitala läromedel är uppskattat av många användare. Här kan du enkelt arbeta ämnesövergripande genom att skapa egna teman och planeringar. Du kan enkelt plocka delar ur olika läromedel till din planering och också länka till externt och eget material. Dina planeringar kan du dela till både en eller flera elever, men också andra lärare.

 

 

Skapa en egen väg genom lärandet


Planeringsverktyget har funnits även tidigare, men till ht-21 har vi  gjort flera förbättringar.

Ett av de önskemål som kommit från er lärare och nu förverkligats, är att vi avgränsat planeringarna från det övriga innehållet i läromedlen. Det gör det lättare för eleverna att följa den planering du som lärare skapar, utan att de riskerar att “gå vilse” i övriga delar av läromedlet.

Du skapar helt enkelt en egen väg för lärandet. 

 

Klarmarkering för ökad motivation


Ytterligare en nyhet är möjligheten för eleven att klarmarkera de delar som ingår i planeringen.

På så sätt kan eleven “checka av” sitt eget lärande, och får samtidigt en tydlig visuell bild över hur stor del av planeringen som är avklarad och hur mycket av materialet som är kvar att arbeta med. För många elever kan detta bidra till ökad motivation.
 

 

 

Ta del av färdiga planeringar


I planeringsverktyget kan du förstås skapa dina egna planeringar, men du hittar också färdiga planeringsförslag som vi på Gleerups tagit fram för att ge dig som lärare tips och inspiration.

Välj själv om du vill använda en planering som den är eller om du vill redigera och bygga vidare.

 

Titta på en film

Se mer om hur du kan arbeta med nya planeringsverktyget i denna film.

Var med på en webbträff

Vill du veta mer om det nya planeringsverktyget och andra nyheter i Gleerups digitala läromedel? Anmäl dig till webbträffen den 7 sept kl.15.30-16.15.

Du får pedagogiska tips på hur du kan arbeta med Gleerups digitala läromedel. Vi visar det nya planeringsverktyget och andra smarta funktioner. Du får också möjlighet att ställa frågor direkt till oss.
 

Läs mer och anmäl dig