Retorik i rätten

Janus Beyer
Bok

Produkten har utgått. Använd gärna menyn eller sökfunktionen för att hitta det du söker.

Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Produkt

Retorik i rätten vänder sig till var och en som vill bli bättre på att genomföra en kvalificerad huvudförhandling.

Boken följer rättegångens kronologi och bygger på en lång rad exempel från både välkända och mindre kända brottmål. Som läsare får man insikt i hur man målinriktat knyter sina argument nära målets knäckfrågor, hur man tillbakavisar motpartens argumentation, hur man förhör olika typer av vittnen, hur man behåller den röda tråden från sakframställning till slutanförande och mycket mera. Allt detta förmedlas med klara och tydliga poänger som kan användas av den som ska framträda i rätten i morgon.

Janus Beyer, fil.mast. i retorik, arbetar för bland annat den danska åklagarmyndigheten, det danska advokatsamfundet och för en rad advokatbyråer. Han har dessutom varit rådgivare och talskrivare åt flera ministrar och höga företagsledare både i Danmark och i andra länder.

Översättare: Hans Dalén


”Med denna bok cementerar Janus Beyer sin position som Danmarks främsta retoriker på det juridiska området. En ”must-read” för var och en som tar allvarligt på att gå upp i rätten.” (Försvarsadvokat Rasmus Kieffer-Kristensen)

”Att ha rätt är inte alltid samma sak som att kunna bevisa att man har rätt. Retoriken är Ditt vapen, Ditt verktyg för att verkligen övertyga domstolen, eller andra, att Du faktiskt har rätt.

Janus Beyers bok erbjuder metoder och strategier och är ett utmärkt hjälpmedel för att på ett enkelt och strukturerat sätt öka möjligheterna till framgång i domstolen. Detta är en bok som borde finnas i alla jurister bibliotek.” (Försvarsadvokat Mikael Nilsson)

 

  • Artikelnr: 40688408
  • Sidor: 192
  • Upplaga: 1.1
  • Utgivningsår: 2015
Recensioner

"Den här välskrivna och välformulerade läroboken riktar sig i första hand till juridikstudenter vid svenskspråkiga lärosäten och till verksamma åklagare och advokater. Syftet med den är att bli bättre på att genomföra sakframställning, förhör, argumentation och slutanförande /.../ boken kan också vara intressant för allmänheten."

BTJ-häftet nr 22 2015, Torkel Lindquist