Mitt naturbibliotek faktasagor häfte D-F

Bok
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Produkt
Mitt Naturbibliotek – faktasagor är småböcker där faktauppgifter vävs in i en pedagogisk, och ibland väldigt spännande, berättelse. Varje bok avslutas med ett rikt illustrerat faktauppslag. Träffa myran Tyra, grodan Gustav och den spännande Tornseglaren.

Mitt Naturbibliotek – faktasagor ingår i Gleerups populära småbokserie om djur och natur.

Karin Danielsson är en av våra mest populära författare. Hon är speciallärare och har skrivit ett flertal läromedel både i svenska och i matematik för grundskolans tidigare år. Pia Niemi illustrerar böckerna med detaljerade akvarellbilder.
  • Artikelnr : 40692801
  • Sidor : 24
  • Upplaga : 1.4
  • Utgivningsår : 2016
Recensioner

I Mitt naturbibliotek – faktasagor ingår tre berättelser som i var sin volym presenterar tre olika djur. På tjugo sidor berättas om djuret ifråga. Berättelserna avslutas sedan med tre sidor koncentrerade faktauppgifter. Det är textmässigt kortfattade och lättlästa berättelser för de första åren i skolan, trevligt skrivna med många faktauppgifter. De är också trevligt illustrerade med skickligt utförda akvarellmålningar. Berättelserna om grodan Gustav och myran Tyra har båda personaliserats genom att de fått en specifik huvudperson med eget namn, medan tornseglaren görs mer anonym och berättelsen om den har också mer drag av traditionell faktabok än de andra två. Alla tre böckerna känns välgjorda och av bra kvalitet. [...]

Lektör Gunnar Westling, BTJ-häftet nr 6 2017