Balans Företagsekonomi 1, digitalt läromedel, elev, 12 mån

Digitalt
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Produkt

Ordet balans ger associationer till balans i räkenskaperna och vikten av ett långsiktigt förhållningssätt. Balans Företagsekonomi är ett läromedel som från grunden är utvecklat utifrån gymnasiets kurser Företagsekonomi 1 och 2, och har en tydlig koppling till de centrala delarna.


Aktuellt innehåll med hög kvalitet
Med Balans Företagsekonomi 1 får du ett heltäckande digitalt läromedel av hög kvalitet och med ett ständigt aktuellt innehåll. Här förfogar eleven över fakta och övningar i en och samma produkt. Det handlar om allt från entreprenörskap och hållbar utveckling till bokföring och marknadsföring. Läromedlet är uppdelat i åtta olika områden. Varje område inleds med den del av centrala innehållet som behandlas och vilka avsnitt som ingår. 

Interaktivt och multimodalt
Läromedlet innehåller pedagogiska filmer som förklarar företagsekonomiska komplexa moment och ger eleven ett extra stöd i sin inlärningsprocess. Dessutom finns det inspirerande filmer och förklarande facit-filmer kopplade till viktiga övningar.

Övningar 
Eleven får tillgång till en mängd självrättande övningar som till exempel rör kalkylering, budgetering, kontering och bokföring. Övningarna utgår från de tre olika nivåerna grönt, blått och svart. 
• Gröna övningar ger eleven grunden i inlärningsprocessen
• Blå övningar där eleven applicerar och befäster sina kunskaper
• Svarta övningar som kräver mer av eleven än de gröna och blå. Eleven visar sina kunskaper mer utförligt och nyanserat. Här är nyckelorden självständighet, reflektion, nyanser och samband

Lärarstöd
Balans innehåller ett fylligt lärarmaterial med lösningskommentarer, provbank och ett snyggt, redigerbart presentationsmaterial. I resultatvisningen kan du enkelt och snabbt följa upp resultaten för varje elev.

Personlig lärupplevelse
Med Balans får du alla de fördelar som finns på datorn, plattan eller mobilen. Det digitala läromedlet är fullt av smarta funktioner, såsom möjlighet att lyssna på texten via inläst text (om skolan har avtal med ILT Inläsningstjänst) eller talsyntes och att kommunicera med varandra. Egna anteckningar, markeringar och favoriter samlas i personliga översikter. I Balans tydliggörs elevens kunskapsresa och hjälper eleven att se vad hen behöver göra för att nå kursens olika kunskapsnivåer. 

Flexibel struktur ger möjlighet till individualisering
Du som lärare kan enkelt anpassa innehållet. Välj de avsnitt du önskar använda, och komplettera med eget material. Du kan sedan dela din planering med dina elever, vilket ger stora möjligheter till individualisering.

  • Artikelnr: 40692368
Om serien
Balans – företagsekonomi för gymnasium och vuxenutbildning

Balans Företagsekonomi

Balans är en inspirerande läromedelsserie för gymnasiets kurser Företagsekonomi 1 och 2 som behandlar allt från entreprenörskap och hållbar utveckling till bokföring och marknadsföring. Här finns en tydlig koppling till det centrala innehållet och för varje kurs finns tryckt faktabok med tillhörande övningsbok samt digitalt läromedel.

Balans för Företagsekonomi 1 och 2

  • En helt ny generation läromedel som från grunden är utvecklat utifrån kursplanerna i Företagsekonomi 1 och 2
  • Har en väldigt tydlig struktur med kopplingar till det centrala innehållet och en formativ uppbyggnad
  • Tydliggör elevernas kunskapsresa, hjälper den enskilde eleven att se vad denne behöver göra/kunna för att nå kursens olika kunskapsnivåer
  • Underlättar ditt bedömningsarbete och sparar dyrbar tid
  • Inkluderar en mängd övningar i tre olika nivåer som tydliggör elevernas kunskapsutveckling
  • Ger dig möjlighet att välja om du vill arbeta med digitala eller tryckta läromedel – oavsett vilket du väljer så finns ett gediget lärarmaterial i lärarversionerna av de digitala läromedlen

För dig som vill arbeta digitalt!

Att arbeta med Balans digitala läromedel ger både dig och dina elever unika möjligheter att lyckas med företagsekonomin.

Fördelar för dig som lärare: 

  • En mängd självrättande övningarna, du slipper lägga tid på att rätta och kan enkelt följa dina elever via den lättöverskådliga resultatvyn.
  • Övningarna finns i olika nivåer, vilket underlättar individanpassningen.
  • Ditt planeringsarbete förenklas tack vare färdiga förslag på läsårsplanering.
  • Variera läromedlet ytterligare genom att bygga ut det med eget material, du kan enkelt lägga till detta direkt i läromedlet och dela det med dina elever.
  • Du får tillgång till prov som går att redigera, välj bland frågorna för att skapa ett eget prov eller använd provet precis som det är – allt för att bespara dig dyrbar tid.
  • Snyggt presentationsmaterial i Powerpoint som kan användas vid introduktioner och genomgångar, bilderna går självklart att redigera så att du kan anpassa dem till din undervisning – tidsbesparande och flexibelt. 

Fördelar för dina elever:

  • Allt för kursen samlat i en produkt – alltid tillgängligt var eleverna än befinner sig.
  • Mängden övningar i olika nivåer gör det enkelt för eleverna att träna så mycket som de behöver och vill, en stor andel av övningarna är självrättande och ger eleverna omedelbar feedback.
  • En rad pedagogiska filmer förklarar komplexa, företagsekonomiska moment och ger eleverna ett extra stöd i inlärningen och möjlighet att repetera så mycket de önskar.  
  • Eleverna får en personlig lärupplevelse genom att läsa, lyssna och öva på ett sätt som passar deras behov och personlighet.
  • Ett läromedel som anpassar sig till eleverna, inte tvärtom. De får stöd för smart studieteknik som överstrykningar, egen textstorlek, typsnitt och färger.
  • Ett läromedel som förbereder dina elever för yrkeslivet. De får datorvana och känsla för vad en ekonom arbetar med. 

Faktabok, övningsbok och digital lärarlicens

Passar tryckta läromedel bättre i din undervisning? Då finns möjligheten att arbeta traditionellt med en tryckt faktabok med tillhörande övningsbok per kurs. Den tydliga strukturen gör det enkelt för dig och dina elever att ta er an både fakta och övningar. Komplettera med en lärarlicens av det digitala läromedlet så får du samtidigt tillgång till allt extramaterial, till exempel filmer, presentationsmaterial och prov. 

 

 

 

Övningarna är grupperade i tre olika spår – grönt, blått och svart. Eleverna börjar med de grundläggande gröna övningarna och går därefter vidare till de blå. Vill någon sedan arbeta med mer omfattande övningar, väljer denne dessutom en eller flera av de svarta övningarna.  

Balans Företagsekonomi 1, faktabok

Läs mer och bläddra i smakprov

Balans Företagsekonomi 1, övningsbok

Läs mer och bläddra i smakprov

Balans Företagsekonomi 2, faktabok

Läs mer och bläddra i smakprov

Balans Företagsekonomi 2, övningsbok

Läs mer och bläddra i smakprov

 

Tre anledningar att testa Balans i din undervisning!

Inspelad webbträff: Inspiration till din undervisning i företagsekonomi

Se inspelad webbträff kring Balans företagsekonomi från den 14/6 2021 (31 minuter)