Vi söker dig som vill skriva läromedel för gymnasiet!

Om drygt två år ska ämnesbetygsreformen införas i Sveriges gymnasieskolor och vuxenutbildningar. Men det är nu det händer. Nu lägger vi grunden för nästa generation gymnasieelever. Mycket är nytt och mycket ska fram – inte minst nya spännande läromedel. Här behöver vi din hjälp! Vi söker dig som är gymnasielärare och vill vara med och tillsammans med oss forma framtidens läromedel för gymnasiet. Du som har erfarenhet, tankar och idéer kring hur de borde skrivas. Vi välkomnar dig till vårt gäng!

Vad innebär det att vara läromedelsförfattare hos Gleerups?

Att vara läromedelsförfattare är inget enmansarbete. Våra redaktörer håller ihop projekten, samarbetar med dig som författare och stöttar hela vägen. Du har också tillgång till duktiga bildredaktörer som är proffs på att hitta de perfekta bilderna. Dessutom samarbetar vi med en mängd duktiga formgivare, illustratörer och animatörer som sätter färg, form och levandegör dina ord.


Är du intresserad av att skriva ett läromedel eller har du frågor?

Fyll i intresseformuläret nedan så hör vi av oss inom kort. Du förbinder dig självklart inte till något.

Till formuläret
 

 

Frågor och svar om att vara läromedelsförfattare

Bakom kulisserna: så skapas ett nytt läromedel

   Redaktörerna Alexandra och Mattias om den intensiva och roliga processen som kräver ett tätt samarbete mellan många olika kompetenser.

Unik möjlighet att påverka elevernas framtida läromedel

 Som granskare kvalitetssäkrar Jill Bergman läromedlens innehåll och ser till att det passar elevgruppen. Hon har fokus både på detaljer och helhet.

Lyckat teamarbete bakom Gleerups vård och omsorg

Möt teamet på redaktionen som på kort tid var med och tog fram alla de läromedel som idag utgör Gleerups vård och omsorg. 

Konsten att skapa läromedel som aktiverar och involverar

Tove Phillips är lärare på barn- och fritidsprogrammet, prisbelönt läromedelsförfattare och skribent. Här ger hon sina bästa tips!

 

Som författare hos Gleerups står du aldrig ensam, utan har ett helt team runt dig som tillsammans arbetar för att ta din bokidé till ett fulländat läromedel!

Stina Willquist, läromedelsutvecklare och författare på Gleerups