Grammatik och piraten som jagade mås

Sara Lövestam
Bok

Produkten har utgått. Använd gärna menyn eller sökfunktionen för att hitta det du söker.

Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Produkt

Grammatik och piraten som jagade mås är en ny grammatikbok från språkälskande Sara Lövestam. I boken presenteras alla ordklasser och satsdelar på ett för eleverna enkelt och tydligt sätt. Genom den berättande och humoristiska tonen lockas de in i grammatikens förunderliga värld, och får på så sätt en ökad förståelse för språkets uppbyggnad.

Boken kan användas parallellt med andra läromedel och är en utmärkt stomme att bygga grammatikundervisningen kring. Alla begrepp förklaras och ger på så sätt eleverna ett rikt ordförråd att ösa ur när de ska prata om sitt eget och andras språk, något som underlättar vid kamratrespons.

Grammatiken och piraten som jagade mås passar dig som:

  • söker en inspirerande grammatikbok
  • vill ge eleverna ord för att tala om sitt och andras språk
  • vill hjälpa eleverna att se språkets uppbyggnad och struktur

Sara Lövestam är lärare och författare till både vuxen- och ungdomslitteratur. I Grejen med verb presenterar hon grammatik på ett nytt och inspirerande sätt. Hon är också en flitigt anlitad föreläsare och talar då bland annat om språkets uppbyggnad och struktur.

Test om det funkar på gleerups.se

  • Artikelnr: 40692214
  • Sidor: 96
  • Upplaga: 1.1
  • Utgivningsår: 2016
Recensioner

Sara Lövestam har gjort sig känd för att kunna förklara grammatik på ett enkelt och roligt sätt, senast 2014 i Grejen med verb. Grammatik och piraten som jagade mås vänder sig främst till högstadiet, men fungerar också på gymnasiet. Det som skiljer boken från andra grammatikböcker på grundnivå är inte innehållet; allt man kan tänka sig vad gäller grundläggande grammatiska begrepp finns med: ordklasser, satsdelar, huvudsats och bisats. /.../Texten genomsyras av enkla, glasklara förklaringar och ett läsarvänligt tilltal. Överhuvudtaget är stilen resonerande med många roliga och fantasifulla exempel. Användningen av sin/hennes diskuteras till exempel med hjälp av exemplen: Kniv-Siv funderade över sitt liv./Kniv-Siv funderade över hennes liv. En annan sak som sticker ut är att det är sparsamt med ifyllnadsövningar och test. Dock är dessa väl genomarbetade och därmed fullt tillräckliga. Dessutom kompletteras de av mer laborativa övningar att göras muntligt i form av frågor som: Kommer du på andra sådana adjektiv, som inte går att komparera? /.../  Sara Lövestam har själv illustrerat med roliga teckningar.

Publicerat i BTJ-häftet nr 9, 2017. Lektör Agneta Eriksson