Äntligen ett riktigt bra läromedel i NO och SO!

Nya Fokus NO och SO för 1–3 har redan blivit ett omtyckt läromedel i många klassrum.  I en enda lärarlicens finns allt samlat för dina lektioner: genomgångar, arbetsuppgifter, lärarstöd, och dessutom kooperativa övningar. Läs om vad några lärare tycker om Fokus.

 Jag tycker det är toppen att det äntligen finns ett så bra läromedel i NO och SO. 

 Det tydliga upplägget i Fokus gör det enkelt att använda!

Superbra med allt på ett ställe

Cecilia, Gunilla och Sofia på Brogårdaskolan i Bjuv berättar att de utgår från Fokus när de planerar ett arbetsområde: 

– Vi läser och tittar igenom allt material och väljer ut filmer, arbetsblad och övningar som vi tycker passar. Vi använder bilder och texter för gemensamma samtal och genomgångar, vi tittar på filmer och använder ofta samtalsfrågorna. Allt finns samlat på ett och samma ställe och det är superbra!

Skapar lust att lära!

– Jag gillar att Fokus är tydligt och lätt att hitta i, och att det är skrivet så att eleverna vill lära sig mer. Fokus skapar lust att lära!

Malin Ekelund , Västerskolan, Knislinge

Varierande arbetsblad på bra nivå

I Fokus finns många arbetshäften med uppgifter till varje arbetsområde, som du skriver ut till eleverna.

– Vi uppskattar variationen på arbetsbladen, att det är ganska många arbetsblad så att man hellre väljer bort än att det saknas något, säger Sofia, lärare i Bjuv. 

Arbetsbladen är bra och tydliga med lagom mycket text. 

Lärarstödet i Fokus är toppen!

– Vi uppskattar att det finns både en elevdel och pedagog-sida med mer fakta och tips. Lärarstödet är toppen inför lektionen, att där finns mer fakta så att jag kan känna mig väl förberedd och har lite extra "kött på benen", avslutar Cecilia från Brogårdaskolan. 

Fokus SO och NO.
Och nya Fokus svenska! 

Med Fokus digital lärartjänst får du allt samlat för dina lektioner: tydliga genomgångar, häften med arbetsuppgifter, och lärarstöd. Och dessutom kooperativa övningar. I vår kommer nyheten Fokus svenska! Håll utkik!

Mer om Fokus SO, NO och svenska


 

18 Mar 2024