Äntligen premiär för Gleerups digitala läromedel! 

I dagarna ringer det in till hösttermin på landets skolor. Med en snabbt ökande användning av digitala läromedel, är det i år fler än någonsin som kommer att logga in i ett digitalt läromedel. Både lärare och elever möter nu en helt ny version av Gleerups digitala läromedel.


 – Under sommaren har det arbetats febrilt och äntligen går vi nu live med Gleerups nya digitala läromedel, säger Marcus Ander, konceptansvarig digitala läromedel, Gleerups.

De digitala möjligheterna har nyttjats fullt ut för att levandegöra ett aktuellt kvalitetsinnehåll.

– Vi vill underlätta för landets lärare genom digitala läromedel med smarta funktioner som spar tid och förenklar vardagen. Att ha ett strukturerat och samtidigt flexibelt läromedel så att man kan göra det till sitt eget, är vår utgångspunkt, säger Marcus.

– Lärarstödet är sedan tidigare enormt uppskattat och nu har vi gjort lärarmaterialet ännu mer lättillgängligt och dessutom skapat ett helt nytt planeringsverktyg. 

Planeringsverktyg för lärare
I det nya planeringsverktyget bygger man enkelt egna planeringar och teman. 

– Det är lätt att plocka avsnitt ur olika läromedel  till din planering och du kan förstås även lägga till eget material och andra länkar. Det innebär att läromedlet blir flexibelt utifrån vad som passar dig och ditt klassrum. Planeringen delar du enkelt med kollegor och elever, säger Marcus. 

Spännande att få sätta igång 
Redan i våras var det smygpremiär för några av Gleerups nya digitala läromedel. Många lärare har under våren och sommaren passat på att testa nyheterna och kommit med positiva kommentarer:

– Jag var inne och tittade på nya portalen. Ser riktigt bra ut! Ska bli spännande att få sätta igång med, säger Ann-Louise Persson, lärare i Simrishamn. 

Bättre översikt 
Lärare och elever som nu loggar in i Gleerups nya digitala läromedel kommer direkt att uppleva en bättre översikt av innehållet. Man kan navigera och hitta i sitt digitala läromedel på flera sätt. 

– Du kan välja mellan en ny visuell översikt och en klassisk textbaserad innehållsförteckning, säger Marcus. 

Delad vy
Under utvecklingen av de nya funktionerna i Gleerups digitala läromedel har man tagit med sig önskemål från elever, lärare och skolledare.

– Något som efterfrågats är möjligheten att vara på två ställen samtidigt i sitt digitala läromedel –utan att tappa orienteringen. Det har vi nu gjort möjligt genom att öppna innehåll i delad vy. Till exempel kan eleverna arbeta med övningar i den ena  vyn samtidigt som de läser text eller ser på film i  den andra vyn, säger Marcus.

– Arbetet med att utveckla den nya versionen av Gleerups digitala läromedel har varit enormt roligt. Den fortsatta utvecklingen tar nu vid och som alltid i nära samarbete med både elever, lärare och skolledare. Det ser vi fram emot, avslutar Marcus. 

Passa på att prova Gleerups nya digitala läromedel gratis i 30 dagar, du också!