Nu kan du bygga egna planeringar och teman i Gleerups digitala läromedel

Vi vill underlätta för landets lärare genom digitala läromedel med smarta funktioner som spar tid och förenklar vardagen. Med Gleerups nya planeringsverktyg får du som lärare en unik möjlighet att skapa egna teman och planeringar direkt i dina digitala läromedel.


Nu finns ett helt nytt planeringsverktyg i Gleerups digitala läromedel där lärare enkelt bygger egna planeringar och teman. Innehållet kan hämtas både från ett eller flera läromedel, men också länkas till externt och eget material.

– Att ha ett strukturerat och samtidigt flexibelt läromedel så att man kan göra det till sitt eget, är utgångspunkten när vi utvecklar Gleerups digitala läromedel, säger Marcus Ander, konceptansvarig digitala läromedel, Gleerups. 

Kombinera innehåll från flera läromedel med eget och externt material
Att man som lärare vill man kunna anpassa innehållet i sin undervisning och blanda olika källor är inget nytt fenomen. 

– Fördelen med planeringsverktyget i Gleerups digitala läromedel är att man både har tillgång till allt innehåll i sina läromedel, men också kan lägga till nytt innehåll utifrån länkar till eget material, filmer och annat på webben. Oavsett hur många källor man använder blir allt material här samlat på ett och samma ställe, säger Marcus.

Dela med vem du vill
Dina planeringar kan du dela till både en eller flera elever, men också andra lärare. Planeringen syns då direkt i deras läromedel.

– Möjligheten att enkelt dela planeringen med kollegor främjar det kollegiala lärandet och förenklar ämnesövergripande arbete. Dessutom får du som lärare stora möjligheter att individualisera undervisningen genom valmöjligheten att dela planeringen med enskilda elever, säger Marcus.

– För eleverna är det väldigt smidigt att ha tillgång till lärarens planering med material från olika källor samlade på ett och samma ställe, avslutar Marcus. 

Upptäck själv
Är du nyfiken på hur planeringsverktyget fungerar? Se en kort film som guidar dig genom alla funktioner!


Vill du och din skola prova på Gleerups digitala läromedel? Prata ihop dig med dina kollegor så erbjuder vi er möjlighet att kostnadsfritt testa Gleerups digitala läromedel i alla ämnen. Anmäl din skola för testkonto här