Bygg ut din interaktiva bok och andra nyheter

Nu är det dags för terminsstart över hela landet och i höst använder fler skolor än någonsin Gleerups digitala läromedel. Till höstterminens start har de interaktiva böckerna fått ett uppdaterat gränssnitt, nytt innehåll och nya funktioner. 

 

– Under sommaren har vi förbättrat många funktioner i de interaktiva böckerna. Vi har även vidareutvecklat gränssnitt och design vilket underlättar navigeringen i våra interaktiva böcker, säger Marcus Ander, konceptutvecklare på Gleerups. 

Lägg till eget material
I Gleerups interaktiva böcker kan du nu enkelt lägga till eget material, sådant du skapat själv eller länkat från internet. Var du än befinner dig i boken har du möjlighet att lägga till text, bild, filmklipp eller länkar som då blir en naturlig del av den interaktiva boken. 

– Vi vet att som lärare har man ofta eget material som man vill använda i undervisningen. Därför har vi gjort det enkelt att lägga till extramaterial som integreras i den interaktiva boken, säger Marcus.

Det finns också möjlighet att göra egna noteringar i Anteckningar, ett digitalt anteckningsblock fristående från den interaktiva bokens innehåll som är helt privat. 

Dela 
Det material du själv lagt till i din interaktiva bok, kan du enkelt dela till en eller flera elever och även till dina kollegor på skolan. På så sätt stöds det kollegiala lärandet – och du kan spara värdefull tid. 

– På vår skola har vi jobbat länge med att dela. Med dela-funktionen i de interaktiva böckerna kan vi i ämnesgruppen nu dela våra gemensamma planeringar på ett enkelt sätt. Det har förenklat vår samplanering och bidrar till det kollegiala lärandet, säger Ingrid Carlsson, lärare på Björkebyskolan, Järfälla som arbetar med Gleerups interaktiva böcker. 

Enklare inloggning 
– För att öka tillgängligheten till Gleerups interaktiva böcker har vi skapat fler inloggningsmöjligheter. Förutom att använda Google- eller Facebookkonto kan du nu också logga in med ditt Office 365-konto. För de skolor som är anslutna till Skolfederation finns redan möjligheten att logga in den vägen, säger Marcus. 

Alla Gleerups digitala läromedel har sedan start varit plattformsoberoende och fungerat såväl på dator som surfplatta och mobil. 

– Vi märker att användningen av mobil och surfplatta ökar i rasande takt. Även fortsättningsvis utvecklar vi Gleerups digitala läromedel med fokus på optimal funktion för surfplatta och mobil, säger Marcus.  

– Med de nya funktionerna och den uppdaterade designen räknar vi med att våra interaktiva böcker upplevs ännu mer tillgängliga, tydliga och intuitiva. Vår förhoppning är att våra användare tycker att det blir både roligare och enklare att arbeta i sina interaktiva böcker, avslutar Marcus.


Läs mer om Gleerups Dela

Läs mer om Gleerups interaktiva böcker

Läs mer om alla funktioner i de interaktiva böckerna i vår snabbguide