Fler och fler skolor väljer interaktiva böcker

Nu nalkas ljuva sommar. Sveriges elever och lärare tar ett välförtjänt sommarlov och under tiden finslipar vi på en mängd uppdateringar i Gleerups interaktiva böcker. Vid terminsstart kommer fler lärare och elever än någonsin att mötas av ett uppdaterat gränssnitt, nytt innehåll och nya funktioner. Allt fler skolor i landet har valt att jobba digitalt. I takt med att många skolor satsat stort på IT och investerat i digital teknik har fokus allt oftare riktats på behovet av ett pedagogiskt innehåll. Idag efterfrågar både kommuner och skolor i högre grad än tidigare, digitala läromedel att fylla datorer och surfplattor med. 

– Under våren har vi märkt en ökad efterfrågan på våra interaktiva böcker, säger Martin Ljungström, KAM på Gleerups.

– Många skolor går över till en-till-en och uppskattar att från start ha bra, aktuella och interaktiva läromedel i sina datorer. Det som också snabbt ökar är antalet skolor som tar ett helhetsgrepp kring alla sina digitala läromedel och väljer en helhetslösning för 59 kronor per elev och månad. 

På de skolor där man redan använder digitala läromedel från Gleerups ser både elever och lärare många fördelar. 

Oliver Bengtsson är en av eleverna på gymnasieskolan Spyken i Lund som använder Gleerups interaktiva böcker och tycker det är smart att ha alla böckerna på datorn:

– Läraren kan kommunicera med oss direkt i den interaktiva boken. Hon gör tillägg i boken där hon skriver vad vi ska göra. När det är något man inte fattar kan man ställa en fråga som hela klassen kan se, och alla ser svaret. Det är väldigt smidigt. 

– Den största fördelen är att man kan komma åt den interaktiva boken överallt. När vi var utomlands kunde jag komma åt allt på surfplattan, säger Sara Fälth på samma skola. 

– Filmerna är bra. Ibland har vi fått i läxa att kolla på filmen innan vi kommer hit och man förstår mycket mer om man sett filmen innan lektionen. 

Lagom till höstterminen kommer Gleerups interaktiva böcker att vara uppdaterade både vad gäller design och funktion.

– Vi jobbar hela tiden med att utveckla och förbättra vårt digitala erbjudande. Till höstterminen har vi förbättrat många funktioner i de interaktiva böckerna. Vi har även vidareutvecklat gränssnitt och design, säger Marcus Ander konceptutvecklare på Gleerups. 

– Sammantaget hoppas vi att våra interaktiva böcker ska upplevas ännu mer tydliga, intuitiva och tillgängliga för användarna. 
 

Läs mer om Gleerups interaktiva böcker