Intensiva dagar på Mattebiennalen 2014

Under torsdag och fredag deltog Gleerups i Matematikbiennalen i Umeå.  För andra året i rad var Umeå universitet värd för biennalen och i år när Umeå är kulturhuvudstad blev Matematikbiennalens självklara tema – Matematik i
kulturens tecken.
 

 
I Gleerups välbesökta monter har våra läromedelsutvecklare i matematik svarat på frågor och diskuterat matte med nyfikna besökare. Många har också tagit en titt på Gleerups material bl a våra smarta digitala lärverktyg.

- Det har varit mycket roliga och intensiva dagar. Vi har märkt ett stort intresse för Gleerups monter och flera har fått upp ögonen för våra läromedel Prima och Lyckotal för första gången, säger Marie Delshammar, läromedelsutvecklare i matematik.
- En kund blev till och med helt kär i Lyckotal!

Kompetensutveckling och forskning
Matematikbiennalen erbjuder kompetensutveckling för lärare som undervisar i matematik i alla skolformer och i alla åldersgrupper. Deltagarna är lärare, skolledare, forskare, lärarutbildare och andra matematikintresserade. Aktuell forskning presenteras av både nationella och internationella forskare.

Rekryterar testklasser
Under biennaldagana har Gleerups och passat på att rekrytera testklasser:
Just nu söker vi testklasser i årskurs 1, 2 och 4 för matematikläromedel under hösten 2014, berättar Marie.

Som testskola får du möjligheten att prova hur ett nytt och färdigt material fungerar i din verklighet. Helt utan kostnad får du och dina elever ett komplett material i matematik med elevböcker och lärarstöd. Under året berättar du med jämna mellanrum för oss hur du arbetar och vad du och dina elever tycker fungerar bra eller mindre bra.

Är du intresserad? ​Kontakta läromedelsutvecklare tove.domell@gleerups.se

Läs mer om Matematikbiennalen i Skolvärlden.