Ses vi på SETT?

Om en vecka öppnar SETT i Stockholm, mötesplatsen inom det moderna innovativa lärandet.  Vi är där och vill gärna träffa dig. Kom förbi vår monter och prova våra digitala läromedel. I år händer mer än någonsin.  

Den 26-28 april finns vi på SETT. I vår monter får du veta mer om våra digitala läromedel och prova på hur Gleerups interaktiva böcker fungerar. Vi vill gärna ta del av dina tankar och behov av digitala läromedel. Välkommen till vår monter F:39! 

Helhetslösning 
Många skolor har efterfrågat en samlad lösning för digitala läromedel. Med Gleerups helhetslösning får lärare och elever nu tillgång till kompletta digitala läromedel.  Men det slutar inte där. Alla interaktiva böcker kan byggas ut med egenskapat material och allt är samlat i en flexibel lärmiljö. Dessutom ingår utbildning, support och möjlighet till integration mot skolans egna system. 

Att leda i förändring
Vad krävs av en ledare i en förändringsprocess? Nu släpps Arja Holmstedt Svenssons bok Att leda i förändring. Arja var förvaltningschef i Falkenbergs kommun vid genomförandet av en dator till varje elev från 2007 och framåt.  Missa inte hennes seminarium "Digital skola – att leda i förändring" på SETT tisdagen den 26/4 kl 15.00-15.30 i sal M12. 

Kom och prata digitalisering med Arja
Efter seminariet finns Arja på plats i Lärarförbundets monter, för att prata om digital skola och nya boken. Vi delar ut signerade exemplar till de fem första som kommer till montern.  Under hela SETT-veckan har vi kampanjpris på boken Att leda i förändring, 99 kr (ord 149 kr ). 

Träffa elever från det digitala lärandets möjligheter 
På tisdag 26/5 kl 14.30-15.30 har du chans att träffa elever från S:t Olofsskolan i Sigtuna som då sitter och jobbar med Gleerups interaktiva böcker på Samsungtabs i Sigtunas monter.  Eleverna kommer från en av de fem skolor som ingår i projektet ”Det digitala lärandets möjligheter” som vi driver tillsammans Atea och Samsung och som följs av forskare under tre år. 

Målet med projektet är att bidra med ny kunskap om hur digitala verktyg kan användas i utbildningssyfte och utforska hur man på bästa sätt skapar en digital inlärningsmiljö där varje elev har förutsättningar för att lära. 

Nu söker vi nya piloter! 
På Gleerups tycker vi det är viktigt att utveckla läromedel i ett nära samarbete med elever, lärare och skolledare runt om i landet. Till vår hjälp har vi därför pilotskolor och pilotklasser som testar och utvärderar framförallt våra digitala läromedel.

Just nu söker vi nya piloter till läsåret 2016-17. Är du intresserad av att bli pilot? Läs mer och anmäl dig redan idag.

Vi ses i nästa vecka!