Stort intresse för nya Mondo på Matematikbiennalen

Gleerups finns på plats när Karlstads universitet står som värd för Matematikbiennalen 28-29 januari. Temat för Matematikbiennalen 2016 är Matematik - en förunderlig resa. I Gleerups monter är intresset stort för det helt nya materialet Mondo matematik.Matematikbiennalen erbjuder kompetensutveckling för lärare i matematik och presenterar aktuell forskning av både nationella och internationella forskare.

I Gleerups välbesökta monter är det högtryck när författare och läromedelsutvecklare svarar på frågor och diskuterar läromedel i matematik med nyfikna besökare. Många är extra nyfikna på det helt nya materialet Mondo matematik som släpps i samband med Matematikbiennalen. 

– Det är jätteroligt att se det stora intresset för nya Mondo. Dessutom är många intresserade av våra läroböcker i programmering också, säger Tove Domell, som står i Gleerups monter. 

– Det märks att många lärare letar efter nytt material i matte just nu. Våra smakprov på olika material försvinner i en rasande fart!

Nya Mondo
Mondo matematik är ett material som gör det enkelt och roligt att utforska matematikens möjligheter oavsett kunskapsnivå. Genom att låta eleverna tänka och tala matematik skapas en trygg grund för övningar på egen hand. Mondo matematik finns både för F-6 och 7-9.

Flera av författarna till Mondo matematik är på plats i Gleerups monter. På bilden syns Jan Persson, Åsa Brorsson, Lisa Gustavsson och Jonas Hällebrand.  

Tankar bakom Mondo matematik
– Tanken med Mondo matematik är att placera matematiken i ett sammanhang och på ett naturligt sätt väva samman det centrala innehållet och de förmågor som kursplanen lyfter fram så att alla elever får möjlighet att utveckla sina matematikkunskaper, säger Åsa Brorsson, författare till Mondo F-6.  

Vad tror ni att lärarna kommer gilla allra bäst med Mondo?
– Att det finns en bredd av olika uppgiftstyper. Det är lätt att använda Mondo och vara säker på att alla förmågor tränas och att hela det centrala innehållet finns med. Och så tror vi att de muntliga proven kommer att uppskattas, säger Jan Persson, en av författarna till Mondo för 7-9

– Vi tror också att de kommer uppskatta ”Tillämpa förmågan-uppgifterna” som är större tillämpningsuppgifter där eleverna får arbeta med matematiken ”på riktigt”.


Kom förbi vår monter!
Är du på Mattebiennalen i Karlstad? Välkommen till Gleerups monter där du kan prata med författare, läromedelsutvecklare och få en egen mapp med bland annat smakprov av nya Mondo.

Vi kommer gärna till din skola och pratar matematikundervisning och Mondo matematik! Slå dig ihop med en kollega eller flera och bestäm en dag när det passar er. En halvtimmes fika efter skoldagen eller i samband med en arbetslagsträff eller ämnesmöte? 

Läs mer om Mondo matematik

Läs mer om Programmering för högstadiet