Succen upprepas! Många goda erfarenheter på Gleerups användardag 2016

En unik resa runt om i skolsverige. Det var temat för dagen var när 130 av Gleerups användare samlades och tog del av intressanta föredrag och delade erfarenheter kring digitala läromedel. 

Det blev en mycket uppskattad användardag som sedan länge varit fullbokad och där förväntningarna var höga. Av reaktioner och kommentarer vi fick under dagen kan vi summera att förväntningarna också infriades och att årets användardag blev en minst lika stor succé som förra året. 

Flera lärare och skolor som använder Gleerups interaktiva böcker gav inspiration till andra användare. 

Guld värt för nyanlända elever  
Liselotte Jeppsson från Korsavadskolan i Simrishamn berättade hur de använder interaktiva böcker i arbetet med nyanlända elever.

– Översättningsfunktionen underlättar för att få med sig alla i dagens klassrum. Att elever kan få texten på sitt eget språk och vi kan ge samma uppgift till alla skapar inkludering och är guld värt! berättade Liselotte Jeppsson.

Kollegialt lärande med interaktiva böcker
På Björkebyskolan i Järfälla har man jobbat med Gleerups interaktiva böcker och är särskilt nöjda med att kunna lägga till eget material:

– Vår framgångssaga beror på att vi satsade på det kollegiala lärandet med hjälp av Gleerups interaktiva böcker. Det är verkligen en stor fördel att ta del av andras material direkt kopplat till rätt ställe i läromedlet genom Gleerups Dela, sa Ingrid Carlsson, lärare på Björkebyskolan.

Skolledarperspektiv på digitala läromedel 
Michael Haglöf, rektor på Lillhagsskolan i Gävle, gav ett skolledarperspektiv: 

– Vinsterna med interaktiva böcker är att de ger överskådliga kostnader, en god inblick i arbetet, säkerställer kvaliteten och hjälper alla in i en digital miljö. 

Föreläsningar om digitalisering och digital läsning
Dagen bestod också av intressanta och mycket uppskattade föreläsningar. Frida Monsén, innovative learning Manager på RAU pratade om att utveckla digital läsförståelse. Martin Tallvid, lärare Lindholmens gymnasium och forskare vid Göteborgs universitet tog upp frågor kring digitaliseringen och hur ny teknik utmanar lärarens roll i klassrummet.   

Några av kommentarerna från användarna efteråt var: 

– En spännande dag med intressanta och lärorika föreläsningar.

– Trevligt att få chans att träffa kollegor från hela Sverige och byta lite erfarenheter.

Dagen avslutades med mingel och ett isande besök i Icebar by Icehotel Stockholm.  

Presentationerna från dagen

Läs mer om Gleerups interaktiva böcker