Vinnarna i drömtävlingen utsedda!

 

Under oktober och november kunde du som är lärare vara med och drömma när du besökte oss på någon av de stora skolmässorna eller på gleerups.se. Drömmen kunde handla om något som berörde dig själv, din klass, din skola, eller dina tankar om framtidens läromedel. Bara drömmen berörde ditt yrke så kunde den egentligen handla om vad som helst.
 
Det var inget lätt uppdrag att välja vinnare bland de härliga drömmar vi fick ta del av, men vi lyckades till slut välja en vinnare i varje kategori som vardera får en klassuppsättning av ett valfritt läromedel från Gleerups.
 

Gymnasiet

Drömmen:
”Tänk den skola där du blir sedd, där läraren hittar din nyfikenhet och där språngbrädan ut i det okända känns självklar att använda! Tänk den skola som låter det individuella frodas i relationer med andra, där hjärtat visar hjärnan vägen! En skola med framtiden som mål, men med nuet i fokus. Jag önskar dig en skola där alla får en plats och där alla får lov att lyckas, en skola där särskilda behov blir särskilda tillgångar.” 
 
Vinnare: 
Malin Munkhammar, Gymnasiesärskolan Desideria, Gotland
 
 

Skolår 7-9

Drömmen:
”Ett interaktivt läromedel i tyska, med filmatiserade dialoger och möjlighet för eleverna att spela in och lyssna till sig själva. Att kunna chatta med varandra och Skypa om givna situationer med varandra inom ramen för läromedlet.”
 
Vinnare:
Evelina Santesson, Lovisedalsskolan, Vallentuna
 
 

Skolår F-6

Drömmen:
”Tänk att ha ett digitalt läromedel i matematik. Vi har iPaddar och laptoppar till halva klassen och smartboard i klassrummet redan. Drömmen är att eleverna jobbar i par i helklass eller enskilt i halv klass med matte. Jag som lärare kan visa på smartboarden hur man gör eller koppla upp en av eleverna som visar hur han/hon har löst uppgiften. Det är ju svårt för en klass att se i en bok hur någon har gjort. Vi kan jämföra lösningar så att alla kan se. Möjligheterna till samarbete och gemensamma genomgångar, laborationer och problemlösningar skulle öka till drömnivå! Jag skulle kunna följa elever som är sjuka eller bortresta digitalt. De skulle få feedback på ett helt annat sätt. De skulle alla få. Möjligheterna att utveckla elevernas kunskaper skulle öka enormt.”
 
Vinnare:
Auli Sköld, Säteriskolan, Mölnlycke
 
Stort grattis till alla vinnare!