Material till din undervisning för F-3

Här hittar du material från Gleerups läromedel att använda i din undervisning. Det här materialet har vi även delat i Gleerups Facebookgrupp F-3.

 

 

 

 

Planera din text 

Arbetar ni med att skriva olika texttyper? Texter består av olika pusselbitar, mindre delar som blir en helhet. Ta del av Fånga Förmågans stödstruktur som hjälper eleverna att planera sin text.

Arbetsblad Planera din text 

Faktatext om äpplen

Här får du en faktatext om äpplen i tre nivåer. Innehållet kommer från Ord & Äventyr, läsebok för årskurs 1, Mysteriet från Äppelstigen. 

Faktatext om äpplen, tre nivåer

/gleerups/images/kampanjsidor/f-3 facebook/Pdf:er/Faktatext om äpplen_3 nivåer_Ord&Ävntyr.pdf

Uteaktivitet om programmering 

Vill du ha en uteaktivitet att göra när solen skiner och man helst inte vill gå in i klassrummet? I Prima matematik finns en aktivitetsbank i lärarhandledningen. Aktiviteterna är kopplade till målen och många av dem kan göras både ute och inne. Här får du en aktivitet inom mönster och programmering.

Aktivitetsbank Prima matematik Mönster och programmering 

 

Prima begrepp F
I Nya Prima Matematik har målen blivit ännu tydligare - både för lärare och elev. Prima begrepp F innehåller en begreppsordlista i ord och bild för förskoleklassen. Använd den för att befästa begreppen. 

Bläddra i Prima begrepp F

Prima begrepp 1
I Nya Prima Matematik har målen blivit ännu tydligare - både för lärare och elev. Prima begrepp 1 innehåller en begreppsordlista i ord och bild för hela årskurs 1. Använd den för att befästa begreppen. 

Bläddra i Prima begrepp 1


Prima begrepp 2
I Nya Prima Matematik har målen blivit ännu tydligare - både för lärare och elev. Prima begrepp 2 innehåller en begreppsordlista i ord och bild för hela årskurs 2. Använd den för att befästa begreppen. 

Bläddra i Prima begrepp 2


Prima begrepp 3
I Nya Prima Matematik har målen blivit ännu tydligare - både för lärare och elev. Prima begrepp 3 innehåller en begreppsordlista i ord och bild för hela årskurs 1. Använd den för att befästa begreppen. 

Bläddra i Prima begrepp 3

Mattepärlor är praktiska aktiviteter kopplade till målen. Här får eleverna upptäcka och befästa matematiska mönster, begrepp och modeller.  Här får du ett smakprov med tre Mattepärlor att använda i ditt klassrum.

Mattepärlor ingår i lärarhandledningen till nya Prima matematik för förskoleklass. 

Bläddra i smakprov Mattepärlor