Entreprenörskap, fakta- och övningsbok

Helena Palmheden
Bok

Produkten har utgått. Använd gärna menyn eller sökfunktionen för att hitta det du söker.

Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Produkt

Entreprenörskap är ett läromedel för gymnasiekursen med samma namn. Ett samhälle förutsätter att människor finner nya lösningar och att de söker metoder för att hitta dessa. Detta är ett läromedel som hjälper eleverna att sätta igång och utveckla sitt entreprenöriella tänkande. Läromedlet finns som tryckt elevbok och digitalt läromedel.

Entreprenörskap innehåller fyra teman:
Introduktion
Projektstart
Genomförande
Avslut

Detta är en kombinerad fakta- och övningsbok som lär eleverna att realisera sina idéer utifrån ett uppsatt mål och en projektplan. Här följs hela projektets process från start, via planering och genomförande, till avslut. Läromedlet är bland annat fyllt av övningar, idéer, tips, mallar och case, allt för att konkretisera och hjälpa dina elever att förstå vad entreprenörskap innebär.

Entreprenörskap i korthet:
• en kombinerad fakta- och övningsbok för gymnasiekursen entreprenörskap
• lär eleverna att planera, genomföra och avsluta projekt
• många övningar, idéer, tips, mallar och case som förmedlar vad entreprenörskap innebär

  • Artikelnr: 40676566
  • Sidor: 178
  • Upplaga: 1.5
  • Utgivningsår: 2013
Recensioner

Del av recension från BTJ

Häftepos: 13121170

Lektör: Carola Lindström

 

Entreprenörskap är ett nytt ämne i gymnasieskolan och detta läromedel utgör en grund i entreprenöriellt tänkande. Här finns en tydlig struktur där man får följa ett projekt från början till slut. Ett projekt kan vara att anordna en studentfest eller modevisning. Man lär sig vad ett projekt är, hur man finner idéer och skapar konkreta mål för projektet, hur man lär sig att planera själva projektet, genomföra det, realisera målen och så småningom avsluta och utvärdera det. Författaren och läraren Helena Palmheden tar upp sådana saker som att samarbeta i en projektgrupp, skapa en budget, marknadsföra projektet, lagar och regler som kan vara aktuella, att hålla möten, att dokumentera och att reflektera. En lättläst och inspirerande bok för alla som är intresserade av entreprenörskap och projektarbete.