Syntes Kemi 2, elevbok, 2:a uppl
Prova

Syntes Kemi 2, elevbok, 2:a uppl

Bok
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här

Syntes är ett basläromedel i kemi för gymnasieskolan i enlighet med styrdokumenten i Gy11. Det finns möjlighet att kombinera bok och digitala komponenter. I serien finns både tryckta böcker och digitala läromedel. Här finns basen i din kemiundervisning: på ett okomplicerat och lättillgängligt sätt, utan att traditionellt svåra moment har skalats bort.

Syntes Kemi 2, elevbok låter eleverna arbeta med lösta exempeluppgifter, återkommande kopplingar till vardagen och ett pedagogiskt bildspråk gör kemin intressant och spännande. Här finns en stor mängd övningsuppgifter i varierande svårighetsgrad och sammanfattningar i slutet av varje kapitel.

Syntes Kemi 2, elevbok i korthet:
• ger möjlighet att arbeta med ett pedagogiskt upplägg och ett tillgängligt språk
• är ett basläromedel med digitala komponenter
• innehåller en stor mängd övningsuppgifter i varierande svårighetsgrad
• i det digitala läromedlets lärarversion finns ett omfattande lärarmaterial med underlag för pedagogiska planeringar

 • Artikelnr: 40674197
 • Sidor: 296
 • Upplaga: 2.5
 • Utgivningsår: 2012
 • Recensioner

   

  Del av recension från BTJ

  Häftepos: 12117200

  Lektör: Ylva Ericson

   

  Författaren, Anders Henriksson, har tidigare undervisat i naturvetenskapliga ämnen på gymnasiet, men arbetar numera som läromedelsförfattare och naturfotograf. I den här boken kombinerar han välskriven och inspirerande text med massor av färgfotografier och förklarande figurer, tabeller och illustrationer. Som komplement till brödtexterna finns flera faktarutor med fördjupande information. Alla texter är skrivna med ett enkelt och rättframt språk, och de många facktermerna förklaras direkt. I samband med texterna finns även flera övningsexempel med lösningar. Bokens sex kapitel innehåller alla moment som ingår i kemikursen, där eleverna ska lära sig om bland annat organisk kemi, analytisk kemi och biokemi. I slutet av varje kapitel finns en sammanfattning samt frågor där eleverna kan testa sig själva. Längst bak i boken finns ett alfabetiskt register. På pärmens insida är det periodiska systemet avbildat. 
Syntes Kemi för gymnasieskolan

Syntes Kemi

Syntes Kemi är ett basläromedel för gymnasiekurserna Kemi 1 och 2. Här finns basen till din kemiundervisning – på ett okomplicerat och lättillgängligt sätt, utan att traditionellt svåra moment har skalats bort. Serien består av såväl tryckta som digitala läromedel – så att du kan välj den form som passar dig och dina elever bäst.

Mer om serien