Programmering 1 Java, upplaga 2

Programmering 1 Java, upplaga 2

Bok
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Produkt

Programmering 1 java, upplaga 2 är ett omarbetat basläromedel för gymnasiet och är anpassat till ämnesplanen för programmering, kurs 1. Läromedlet trycktes första gången våren 2022. Läromedlet lär ut grunderna i programmering utifrån programspråket java och är en nybörjarbok i programmering. Det krävs inga förkunskaper utöver vanlig datorvana för att följa boken. Till boken finns ett digitalt lärarmaterial med lösningar, provförslag, extrauppgifter och annat som underlättar lärarens arbete.

Programmering 1 java, upplaga 2 behandlar t.ex.:
•    operatorer, satser, klasser, fönster, filer, nätverk, sortering och sökning. 

Innehållets struktur med tydliga exempel och övningar gör det lätt att arbeta självständigt. Till alla repetitionsfrågor och övningar finns det lösningar. Är lösningarna omfattande återfinns dessa i lärarmaterialet (Digitalt lärarmaterial). Boken är spiralbunden för praktisk användning vid datorn. 

Programmering 1 java, upplaga 2:
•    är uppdaterad till senaste programvaran och anpassad till gymnasiets ämnesplan för programmering, kurs 1
•    underlättar självstudier med en tydlig struktur och genomtänkta övningar
•    erbjuder digitalt lärarmaterial som underlättar lärarens arbete 

  • Artikelnr : 51108438
  • Sidor : 304
  • Upplaga : 2.1
  • Utgivningsår : 2022
Recensioner

Del av recension publicerad i BTJ-häftet nr 12, 2022
Lektör Maria Nina Moritz

[...] Författarna Magnus Lilja, Ulrik Nilsson och Bo Silborn har tillsammans många års erfarenhet av att lära ut programmering. I 15 kapitel går författarna metodiskt igenom grunderna i programmering, från generella begrepp som variabler, villkorssatser och operatorer till att använda fönster med utritning och mer avancerad programmering som klasser och rekursiva metoder. I slutet av varje kapitel finns repetitionsfrågor, övningar och uppgifter samt en tydlig sammanfattning. Exemplen och uppgifterna är åskådliga och väl genomtänkta. [...] Boken har en spiralpärm för att lättare kunna användas när användaren sitter vid datorn. Första upplagan av boken kom ut 2012. Denna andra upplaga har uppdaterats för att bättre svara mot förändringar i kursplanerna, varför första upplagan bör bytas ut.

Helhetsbetyg: 4/5