Kaos och kosmos – filosofi för gymnasium och vuxenutbildning

Kaos och kosmos – Filosofi

Kaos och kosmos är ett läromedel i filosofi för gymnasium och vuxenutbildning som täcker in det centrala innehållet för kursen Filosofi 1. Fokus ligger på teorier, frågor och modeller som är väl förankrade i dagens samhälle, med nedslag och exempel i filosofer och i historien.

Kaos och kosmos för Filosofi 1

  • Diskuterar de stora frågorna, den vetenskapliga metoden, språket och värdena
  • Fokuserar på teorier, frågor och modeller som är förankrade i dagens samhälle, med nedslag i historien
  • Inledande översikter konkretiserar och samlar avsnittens innehåll
  • Finns i tryckt och digital form så att du har frihet att välja vad som passar dig och dina elever bäst
  • Oavsett vilken form du väljer så finns ett gediget lärarmaterial, med förslag på arbetssätt och planeringar, i lärarversionen av det digitala läromedlet

För dig som vill arbeta med tryckt läromedel!

Kaos och kosmos är ett heltäckande läromedel för kursen Filosofi 1. Varje avsnitt har en inledande, tydlig sammanfattning och en genomgång av huvudlinjerna. Det gör det enkelt att få ett bra grepp om innehållet. Inledningen fungerar också utmärkt som repetition efter läsningen. Avsnittets genomgångar varvas sedan med konkreta repetitions- och diskussionsfrågor.

För dig som vill arbeta med digitalt läromedel!

Kaos och kosmos digitalt läromedel är ett heltäckande läromedel för kursen Filosofi 1. Här varvas texter med en rad smarta funktioner och interaktiva övningar som hjälper eleverna att repetera faktainnehållet och testa sina kunskaper på egen hand. Lärarversionen innehåller dessutom förslag på arbetssätt och planeringar. Prova gratis i 30 dagar och upptäck allt innehåll och alla funktioner!

 

Tre anledningar att testa Kaos och kosmos i din undervisning!