Enkelt att anpassa undervisningen med Ord & Äventyr

Eleverna på Engelska skolan i Umeå gillar verkligen den spännande berättelsen i Ord & Äventyr. Lärarna Anna och Maria uppskattar att eleverna får möta många olika texttyper och att de som lärare så enkelt kan anpassa sin undervisning. Häng med in i klassrummet! 

Kollegorna  Anna Johansson och Maria Johansson har sedan förra läsåret arbetat med Ord & Äventyr i sina klasser. 

– Jag har jobbat ganska länge som lärare, och hunnit prova många olika läromedel. Den stora skillnaden mot andra är att Ord & Äventyr innehåller så många olika texttyper, berättande text, beskrivande text och så vidare. Som man inte får i andra läromedel. Det tycker jag är helt fantastiskt!, säger Maria.

Eleverna vill veta hur det går 
– Våra elever tycker framför allt att det är en spännande berättelse. Att de får möta alla möjliga olika texter gör det så enkelt för oss lärare att bedriva en bra svenskundervisning, säger Maria. 

– Eleverna är så intresserade av historien. De är nyfikna, vill gärna bläddra före något kapitel, vill veta vad som händer, hur det går, fortsätter hon.
 

Anpassningar för elever med svenska som andraspråk 
Både Anna och Maria har många elever i sina klasser med svenska som andraspråk och tycker det är viktigt att kunna anpassa undervisningen till de eleverna.

– När vi anpassar för svenska som andraspråk är det viktigt att innehållet är återkommande och att boken har en bra layout. Här uppskattar jag att läsförståelsen återkommer i varje kapitel, en hel sida eller träna mer. Superbra att det är återkommande, säger Anna.

– Jag uppskattar alla anpassningar man kan göra med hjälp av förslagen som finns i lärarhandledningen. Man hade velat ha många fler svensklektioner så man hinner göra allt! säger Maria.

 Ord & Äventyr ger framförallt sådan lust till lärande! Vi ser en progression i lärandet och hur våra elever blivit så mycket bättre i svenska tack vare att vi använt Ord & Äventyr, säger Anna. 

Ord, begrepp och bildstöd 
Ord & Äventyr innehåller mycket ordkunskap och man kan jobba med ord och begrepp.

– Fantastiskt att det finns så många svåra ord redan i början av kapitlet. Bildstöd och förslag på ord att gå igenom i lärarhandledningen hjälper mig jättemycket, säger Anna. 

– Lärarhandledningen är tilltalande och supertydlig. Speciellt bra för de som är nyutexaminerade, så tydlig att följa, säger Maria. 

Ger sådan lust till lärande
Både Anna och Maria skulle rekommendera Ord & Äventyr till andra lärare.

–  Framförallt för att den ger sådan lust till lärande! Vi ser en progression i lärandet och hur våra elever blivit så mycket bättre i svenska tack vare att vi använt Ord & Äventyr, avslutar Anna. 

Nyfiken på Ord & Äventyr?

Läs mer, bläddra i smakprov, se filmer och beställ ditt Premiärpaket!

Mer om Ord & Äventyr

15 Nov 2022