Har du koll på förändringar för vård- och omsorgsutbildningarna?

Det är mycket på gång för vård- och omsorgsutbildningen. Just nu får vi en del frågor kring förändringarna som träder i kraft 1 juli 2021. Vad innebär dessa förändringar? Vad gör Gleerups för att anpassa läromedlen? Vi på Gleerups arbetar för fullt för att du ska kunna känna dig trygg med att dina läromedel ska vara anpassade enligt förändringarna. Här berättar vi om vad som är på gång.

Vad förändras? 
Från och med 1 juli 2021 förändras programstrukturen för vård- och omsorgsprogrammet. Detta innebär ändrade kurser för vård- och omsorgsutbildningar på såväl gymnasiet som på vuxenutbildning. Förändringarna syftar till att skapa en utbildning som blir mer enhetlig på ett nationellt plan.

Det kommer finnas möjlighet att utbilda sig till antingen undersköterska, eller, via en kortare version av utbildningen, vårdbiträde

Vill du veta mer om förändringarna? På Skolverkets hemsida hittar du all information du behöver.

Vad gör Gleerups?
Vi på Gleerups arbetar för fullt med att anpassa vår utgivning för vård och omsorg enligt de förändringar som träder i kraft under nästa år. 

Vi kommer att ta fram en titel till varje ny kurs. I många fall finns det en kurs 1 och en kurs 2 i ett visst ämne, till exempel Psykiatri 1 och Psykiatri 2. Då kommer vi att göra ett läromedel som motsvarar Psykiatri 1 och ett läromedel som motsvarar Psykiatri 2. 

Vi kommer fortsatt att utveckla digitala läromedel

Vi kommer att ta fram några helt nya titlar i de fall vi inte har haft ett läromedel som motsvarar den nya kursen. I flera fall görs befintliga titlar om så att de är uppdaterade och anpassade till de nya kursplanerna.

Vi kommer att anpassa läromedlen så att de får ett tillgängligt språk och fler språkutvecklande verktyg.

När kan jag se nyheterna?
Under våren kommer du att kunna se alla nyheter och information om utgivningen kommer löpande.

Missa inga nyheter!

Vill du vara säker på att inte missa något? Prenumerera på Gleerups nyhetsbrev och gå med i Facebook-gruppen Gleerups vård och omsorg. 

 

Prenumerera på Gleerups nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så sänker vi 30 kr till Rädda Barnen.

Gå med i Facebook-gruppen Gleerups vård och omsorg

Gruppen är till för dig som är lärare inom vård och omsorg. Här får du inspiration och tips kring undervisning och läromedel. 

12 Okt 2020