Ord & Äventyr hjälper mig att differentiera undervisningen!

En av de största utmaningarna på lågstadiet är att kunna möta elever på olika nivåer och behovet av individualiserad undervisning är kanske större än någonsin. Ord & Äventyr är ett lysande exempel på hur läromedel kan anpassas för att främja en mer inkluderande och differentierad undervisning.

asset_image

Hur hjälper Ord & Äventyr dig att differentiera undervisningen?

Det jag gillar mest med Ord & Äventyr är att den är nivåanpassad med roliga och uppskattade övningar och lekar. Den hjälper mig att differentiera undervisningen på ett enkelt och tydligt sätt. 

Anna Holmqvist, Parkskolan 

– Jag tycker att det är ypperligt att de elever som behöver större utmaning kan gå vidare med Träna mera-uppgifterna. De hamnar på ett naturligt sätt på sin egen nivå. Likaså allt eget skrivande, och sådant finns det mycket av.

Sabina Anderssson, Nobla skolan Hemdal  

Arbetsboken erbjuder varierande övningar och det är lätt för barnen att välja övningar utifrån sin egen nivå. Layouten är lockande för dem och de älskar att arbeta i den.

Maria Björnefors, Sörgärdets skola  

– Ord och Äventyr har en spännande berättelse som utvecklar både ordförståelse och ordbilder. Berättelsen har ett bra språk men även talande bilder som gör det lättare att ta till sig texten för att differentiera undervisningen. Materialet har även bra digitala övningar som går att göra i grupp eller enskilt. 

Sara Persson, Strömsbergsskolan

Lärarhandledningen är till stor hjälp där förslagen på anpassningar och utmaningar underlättar planeringen och undervisningen mycket. Variationen i extrauppgifterna gör också att alla elever kan jobba med samma material fast de ligger på olika nivåer. Det blir en mer inkluderande undervisning och det känns bättre för mig som lärare.

Annika Nyfors, Hallabroskolan 

Differentera med Ord & Äventyr

Kännetecknande för Ord & Äventyr är att materialet erbjuder olika nivåer och utmaningar som möter elever där de befinner sig. Stjärnuppgifter och Träna mera-övningar tillgodoser behovet av utmaning och självständigt arbete, medan den tydliga strukturen i materialet stöder dem som behöver mer vägledning.
Både läsebok och arbetsuppgifter finns i flera nivåer.

Nyhet för i år är att det nu kommer fler läsnivåer av läseboken för åk 2.  Läseboken för åk 1 finns redan i 3 nivåer, och nu kommer Läsebok 2 Start, som blir den enklaste nivån för åk 2.

Läs mer om Läsebok 2 Start 

Nyfiken på Ord & Äventyr?

Vill du också jobba med Ord & Äventyr? 

Läs mer om serien Ord & Äventyr, bläddra i smakprov, titta på filmer och beställ provexemplar!

Läs mer om Ord & Äventyr! 

26 Apr 2024