Arbeta kooperativt med Ord & Äventyr!

De kooperativa övningarna i Ord & Äventyr är omtyckta och används i undervisningen av många lärare. Övningarna skapar variation och eleverna kan befästa kunskaper på ett roligt sätt. Här delar några lärare sina tankar kring att arbeta med de kooperativa övningarna i Ord & Äventyr.

 Ord & Äventyr är ett lockande läromedel som gör mina elever engagerade och nyfikna! De kooperativa övningarna synliggör kompetensen inom gruppen och vi lär av och med varandra.

Jennifer Borgemo, Växjö

Skapar variation 

– Jag uppskattar att alla elever kan jobba med samma material fast de ligger på olika nivåer. Kooperativa övningar skapar variation i undervisningen och hjälper till att utmana eleverna på olika sätt. Det blir en mer inkluderande undervisning.
Annika Nyfors, Hallabro

Eleverna blir så engagerade och tycker det är jätteroligt med de kooperativa övningarna! I Ord & Äventyr finns så många bra förslag på hur man kan jobba kooperativt.

Ellinor Roos, Helsingborg 
 

Tränar samarbete

– Med de kooperativa övningarna skapas tillfällen för eleverna att  berätta och förklara så att andra förstår och träna samarbete. Det är mycket uppskattat av eleverna!
Ann-Kristin Tegelid, Överkalix 

Om kooperativt lärande 

Kooperativt lärande har blivit ett populärt arbetssätt som främjar samarbete och delaktighet i klassen. Det är ett bra komplement till den vanliga undervisningen och stärker de områden ni arbetar med. Eleverna lär av varandra och alla kan delta. I Ord & Äventyr hittar du kooperativa övningar till varje kapitel. 
 

Nyfiken på Ord & Äventyr?

Vill du också jobba med kooperativt lärande och Ord & Äventyr? 

Läs mer om serien Ord & Äventyr, bläddra i smakprov, titta på filmer och beställ provexemplar!

Läs mer om Ord & Äventyr! 

01 Feb 2024